Barcelona: Pedriért, De Jongért és Araújóért is kaptunk ajánlatot – Laporta

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 09:35
null
Joan Laporta hosszasan beszélt a Barcelona helyzetéről az Onze Tv-nek (Fotó: Getty Images)
Az FC Barcelona elnöke, Joan Laporte a spanyol Onze Tv műsorában beszélt a klub közeljövőjéről – érintve az átigazolási időszakot – és Lionel Messiről is.  

Laporta elnököt először a már szerződtetett Ilkay Gündoganról, illetve a középpályatovábbi megerősítéséről kérdezték.

„Gündogan szerződtetésével jól jártunk. Minket választott, pedig a City több pénzt ajánlott. Azt mondta, álom számára, hogy a Barcában játszhat. Szeretnénk rajta kívül még egy középpályást, de Brozovic, Zubimendi vagy éppen Kimmich túl drága. Előbbi olyan ajánlatot kapott a szaúdiaktól, amivel mi nem tudunk, és nem is akarunk versenyezni – mondta, majd kitért arra, kiket szeretnének még szerződtetni. Sőt, azt is elárulta, mely játékosokat akarták tőlük megvenni...

„Ezen a nyáron már Pedriért, De Jongért, Ansu Fatiért, Araújóért és Christensenért is kaptunk ajánlatot, de nekik a Barcánál kell folytatniuk, ők a jelen és a jövő. De Jongért tavaly 100 millió eurót is megadtak volna, ám nem adtuk el. Vannak játékosok, akik egyszerűen nincsenek kint a piacon... Ami a mi transzfereinket illeti, dolgozunk Vitor Roque szerződtetésén, míg a sportigazgatónk, Deco azon munkálkodik, hogy idehozza Arda Gülert”– fejtette ki Laporta.

A Barca tehát abrazil Athletico Paranaense 18 éves támadóját, Vitor Roquét és a Fenerbahce török szupertehetségét, Arda Gülert nézte ki magának.

A beszélgetés végére természetesen az Inter Miamiba szerződő Messi is szóba került:„Úgy hiszem, vissza akart térni Barcelonába, mégsem jött össze. Mindemellett maximálisan tisztelem Leo döntését a klubváltásról. Azon dolgozunk, hogy méltóképp köszönetet mondjuk majd neki akkor, amikor elkészül az új Camp Nou."

További, a Barcelonához köthető hír, hogy 24 év után megszűnik a Barca TV, amely még az ezredforduló előtt indult. A klub kötelékéből ezáltal 94 embert engedtek el, a lépésre pedig a spórolás jegyében volt szükség.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik