La Liga: Nem vagyok irigy a Premier League-re – Tebas

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.04. 07:38
null
Javier Tebas a spanyol klubok képesek kompenzálni az angol bajnokság gazdasági fölényét (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (La Liga) irányító szervezet elnöke, Javier Tebas bejelentette, hogy az FC Barcelona csak akkor igazolhat a nyári transzferidőszakban, ha 200 millió euró értékben távoznak játékosok a katalán klubtól. A 60 éves sportvezető ezután több érdekes kijelentést tett a Premier League-ről, a Real Madridról és a spanyol klubok európai eredményeiről.

Nem irigykedem a Premier League-re. Kereskedelmi szempontból az angol bajnokság nyújtja a legjobb produkciót, a La Ligának pedig nehéz elérnie ugyanazt a szintet a két ország közötti különbségek miatt. Nagy-Britanniában több mint hetvenmillióan élnek, míg itt ötvenmillióan, nem beszélve a brit Nemzetközösség országairól” – mondta Javier Tebas, akit ezután az angol klubok téli „nagybevásárlásáról” kérdeztek.

Ha folyamatosan költekezel és veszteséget termelsz, inflálod a játékospiacot és ezzel Európa minden csapatára negatív hatást fejtesz ki. A Real Madrid talán képes lenne a Premier League-csapatok szintjén költekezni, de az FC Barcelona képtelen erre. A Real Madrid ha akarna, költekezhetne, de nem teszi ezt, az infláció pedig ennek köszönhetően valamelyest kordában tartható” – fejtette ki a véleményét Tebas, aki ezután azért odaszúrt a királyi gárdának.

Nem hiányzik a galaktikus időszak és nem szeretném, ha visszatérne. Nem szeretném, hogy a Real Madrid kénye-kedve szerint vásárolgasson. Egy kiegyensúlyozott bajnokság kialakítása az érdekünk, ráadásul alkalmazkodnunk kell a futballipar jelenlegi helyzetéhez” – mondta Javier Tebas, majd beleszállt a Manchester Citybe.

Szerintem ez a vizsgálat nagyon sok időt vett igénybe, a City-nél több mint száz szabályt szegtek meg. Úgy gondolom, hogy ki kell szabni a klubra a megfelelő szankciókat” – mennydörgött Tebas, majd elmondta, hogy a szigorú szabályok dacára a La Ligának szüksége van a Barcára.

Az FC Barcelona nagyon fontos a liga számára, de hibát követnénk el, ha szemet hunynánk a szabályszegései felett, mivel ez esetben a teljes bajnokság összeomlana” – mondta Javier Tebas, majd szót ejtett a spanyol csapatok európai kupaszerepléséről is.

Nemcsak a nagy csapatokra vagyok büszke, hanem a Villarrealra és a Sevillára is. Eredményeik megmutatják, hogy a pénz még nem garantálja a sikert ebben a sportágban. (…) Lehet, hogy kevesebb pénzünk van, de mi ezt jobb edzésmódszerekkel és magas szintű játékosmegfigyeléssel kompenzáljuk” – zárta mondandóját a La Liga elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik