La Liga: itt vannak az új fizetési plafonok, nagyot zuhant az Atlético

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.20. 21:01
null
A Real Madrid és a Barcelona nemcsak a pályán, gazdaságilag is uralja a spanyol futballt (Fotó: Getty Images)
Bejelentette a spanyol labdarúgás első két osztályában játszó csapatok téli átigazolási időszak utáni fizetési sapkáját a két pontvadászatot irányító szervezet (La Liga) – szúrta ki a Marca.

 

A spanyol pontvadászat legmagasabb fizetési plafonjával továbbra is a címvédő Real Madrid rendelkezik, a királyi gárda 683 millió eurót költhet a játékosai fizetésére. A második helyen a Barcelonát találjuk. A katalán sztárcsapat fizetési sapkája a nyári 656 millióról 648 millióra esett vissza, nagyrészt a korai BL-búcsú miatt. A „gránátvörös-kékek” helyzete hosszú távon már messze nem ennyire rózsás: a La Liga figyelmeztette Laportáékat, hogy a tavaly nyári pénzügyi manőverek hatása a mostani idény végeztével megszűnik, így a Barcának 200 millió euróval (!) kell csökkentenie bértömegét.

A rangsor harmadik helyén álló Atlético fizetési sapkája a szeptemberi 341 millióról 315 millióra esett vissza (az európai kupakudarc miatt). Ez a szám egyébként kiválóan példázza a Real Madrid, Barcelona kettős és a többi spanyol klub közötti gazdasági szakadékot – a királyi gárda több mint kétszer annyi pénzt költhet a játékosai és a szakmai stáb fizetéseire, mint városi riválisa.

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) csapatai összesen több mint 3 milliárd eurót költhetnek játékosaik fizetésére – ez őrületes különbség a másodosztály 203 milliós összesített fizetési sapkájához képest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik