La Liga: az utolsó pillanatokban botlott az Eibar, feljutott az Almería és a Valladolid

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.29. 22:08
null
Megnehezítette az Eibar feljutási álmait Giovanni Zarfino (Fotó: Getty Images, archív)
Nem tudta biztosítani feljutását, így rájátszásban küzdhet meg az élvonalbeli tagságért az Eibar, amely 1–0-ra kikapott az Alcorcón otthonában a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó, 42. fordulójában. A Real Valladolid 3–0-s győzelemmel, míg az Almería 2–2-es döntetlennel jutott automatikusan az élvonalba, utóbbi megnyerte a másodosztályú bajnokságot.

 

 

Hatalmas izgalmakat tartogatott a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó, 42. fordulója, hiszen három csapat is harcban volt nemcsak az automatikus feljutásért, hanem a bajnoki címért is. Az utolsó forduló előtt éllovas Eibar az utolsó helyezett Alcorcónhoz, a második helyen álló Almería a 13. Leganéshoz látogatott, míg a kétpontos hátrányban lévő Real Valladolid az Huescát fogadta.

A győzelem a Real Valladolid számára volt a legfontosabb, hiszen amennyiben döntetlent játszik, vagy kikap a Huescától akkor nem marad esélye az automatikus feljutásra. Az első félidőben nem tudott vezetést szerezni a házigazda, a másodikban viszont mindössze hét perc kellett ahhoz, hogy kétgólos legyen az előnye. Végül 3–0-s győzelemmel bizakodhatott abban, hogy az Almería vagy az Eibar mérkőzésén számára kedvezően alakul a végeredmény.

Az Almería nagyon gyorsan, már a 9. percben hátrányba került a Leganés otthonában, de a korábban az AC Milannal is megforduló Rodrigo Ely révén hamar egyenlített. Ennek ellenére a szünetre nem mehetett nyugodtan az együttes, hiszen a hazaiak ismét megszerezték a vezetést, de a második játékrész elején Umar Sadiq egyenlített, ami egyben a végeredményt is jelentette. A 2–2-es döntetlennek köszönhetően az automatikus feljutás már biztossá vált, az aranyérem egyedül az Eibar találkozójának végeredményén múlt.

Az Eibar attól függetlenül, hogy a sereghajtó Alcorcón otthonába látogatott nem tudott nagy mezőnyfölényt kialakítani, és hiába lőtt 19-szer kapura a gárda, abból csupán egy találta el a kaput. Ez még nem jelentett volna problémát az automatikus feljutáshoz, sőt még az első hely is meg lett volna, de a rendes játékidő ráadásának első percében érkezett Giovanni Zarfino, aki megszerezte a győzelmet az Alcorcónnak. Ez pedig rémálommá változtatta az Eibar éjszakáját, hiszen a bajnoki cím mellett az automatikus feljutásról is lecsúszott a csapat.

Az utolsó fordulót követően az Almería szerezte meg az aranyérmet, amivel automatikusan feljutott a spanyol élvonalba. A Real Valladolid zárt a második helyen, amely szintén biztosította tagságát a La Ligába.

A harmadik Eibar, a negyedik Las Palmas, az ötödik Tenerife és a hatodik Girona rájátszás során harcolhatja ki a feljutást.

SPANYOL LA LIGA2
42. FORDULÓ

Alcorcón–Eibar 1–0
Real Valladolid–Huesca 3–0
Leganés–Almería 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik