Real: „Fölösleges adomány” – Kroos a fizetéscsökkentésről

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.04.08. 14:07
null
Kroos szerint a kluboknak hagyniuk kellene a játékosokat, hogy ott adományozzanak, ahol szeretnének (Fotó: AFP)
Toni Kroos, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid sztárja úgy véli, a koronavírus-járvány miatti halasztások ellenére sem megfelelő lépés a klubok részéről, hogy csökkentik a játékosok fizetését.

 

A világbajnok német középpályás az SWR-csatorna rádiós műsorában mondta el véleményét.

„A fizetéscsökkentés olyan, mint valami fölösleges adomány a klub számára. Szerintem ennek nem kellene kötelezőnek lennie, inkább csak egy lehetséges opciónak, amit minden játékos megfontolhat. Úgy vélem, sokkal jobb megoldás, ha a teljes fizetést megkapjuk, aztán mindenki saját maga eldöntheti, hogy miként cselekedjen vele a leghelyesebben.”

Noha a Real Madridnál egyelőre nem került szóba, a rivális Atlético Madridnál és az FC Barcelonánál is megállapodott a vezetőség a játékosokkal és az edzői stábbal az alacsonyabb bérről – Toni Kroos viszont kitart amellett, hogy ő dönthesse el, kinek és hol adományoz.

„Szerintem itt most nem csökkentésre lenne szükség. A másik dolog, hogy mit csinálunk a pénzünkkel, amit kapunk. Mindannyiunknak ott kell segíteni, ahol erre a leginkább szükség van, márpedig most rengeteg helyen jönne jól a támogatásunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik