Barca: a jogi kiskapu révén már most bevetnék Arda Turant

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.22. 09:45
null
Arda Turan már biztosan játékra jelentkezne Barcelonában (Fotó: AFP)
A Barcelona labdarúgócsapata engedélyt kért a spanyol szövetségtől, hogy a sérült Rafinha helyére azonnal regisztrálhassa a bajnokságba a nyáron vett Arda Turant.

 

A Barcelona a nyáron szerződtette Arda Turant és Aleix Vidalt, annak ellenére, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kizárta az átigazolásokból a klubot, mert az megsértette a 18 éven aluliak klubváltására vonatkozó szabályokat. A FIFA-eltiltás alatt a Barcelona nem regisztrálhatott új játékosokat, ám a Roma elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen keresztszalag-szakadást szenvedő Rafinha sérülése kényszerhelyzetbe hozta a katalánokat.

A FIFA két átigazolási időszakra „fagyasztotta be” a klub tevékenységét, ami – a Barcelona értelmezése és a FIFA-eltiltás megfogalmazása szerint is – augusztus 31-én lejárt. Arda Turan regisztrációjának a gránátvörös-kékek szerint a spanyol szövetség (RFEF) azon szabálya lehet az alapja, hogy egy csapat átigazolási időszakon kívül is igazolhat és regisztrálhat játékost, ha az öt hónapja nem lépett pályára klubmérkőzésen.

A török támadó legutóbb május 17-én szerepelt az Atlético Madridban (épp a Barcelona elleni bajnokin), így október közepétől lenne bevethető Barca-mezben, ha a klub a spanyol szövetségtől megkapja az engedélyt. Ennek értelmében a futballista természetesen csak az RFEF égisze alá tartozó meccseken juthatna szóhoz január 1-jéig.

A 28 éves török labdarúgó a nyáron 34 millió euróért került a fővárosiaktól a Barcelonához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik