La Liga: a hónap legjobbja cím? Messi ne is álmodjon róla!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.10. 18:49
null
Messi 2014 márciusában 9 gólt szerzett, az is kevés volt (Fotó: Reuters)
Lionel Messi vitán felül a világ egyik legjobb labdarúgója, hozzá hasonló talán még nem született a futball történetében. Pályafutása során egyedülálló módon négy aranylabdát is nyert, de a spanyol bajnokságban a hónap legjobb játékosa még soha nem tudott lenni. De nem csak ő, a Barcelona egyetlen labdarúgójának sem sikerült elnyernie az elismerést.

 

A profi labdarúgóliga (LFP) 2013 szeptembere óta díjazza a hónap legjobb játékosát és edzőjét. Az azóta eltelt két idény során a 2014–2015-ös szezonban triplázó Barcelona csapatából senki sem kapta meg a díjat, a 2014-es bajnok Atlético Madridból hatszor, az elmúlt két évben bajnoki cím nélkül maradó Real Madridból pedig három alkalommal választottak havi MVP-t.

A legtöbbször Diego Godínt (Atlético Madrid), Antoine Grizemannt (Atlético Madrid), Carlos Velát (Real Sociedad) és Cristiano Ronaldót (Real Madrid) díjazták, mind a négyen kettő-kettő alkalommal.

Az elismerést tizenkétszer ítélték oda támadónak, háromszor középpályásnak, kétszer hátvédnek és egyszer kapusnak. Érdekesség, hogy a Barcelona jelenlegi játékosai közül ketten is lettek a hónap legjobbjai, de még előző klubjukban (Ivan Rakitic és Rafinha).

Diego Costa, a Chelsea csatára volt elsőként a legjobb (Fotó: Wikipedia)
Diego Costa, a Chelsea csatára volt elsőként a legjobb (Fotó: Wikipedia)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik