Real: a Pécs edzője nagyon hiányolja Modricot a csapatból

Vágólapra másolva!
2015.02.21. 14:53
Robert Jarnit, a Pécsi MFC labdarúgócsapatának vezetőedzőjét kérte fel a goal.com, hogy elemezze a Real Madrid jelenlegi helyzetét. A blancók és a horvát válogatott korábbi játékosa szerint nagyon hiányzik az újra edzésben levő Luka Modric a királyi gárdából.

„Luka megmutatta Madridban, hogy mire képes, hozzáállásával és képességeivel mindenkit lenyűgözött. Modric nélkül ez nem ugyanaz a csapat” – mondta Jarni a goal.com-nak. – Egészen különleges labdarúgó. Dúl benne a versenyszellem, és egy lépéssel mindenki előtt jár. Jobbá teszi a társait és megszabja a csapat ritmusát. Pontosan tudja, mikor kell gyorsítani és lassítani a játékot, ettől válik olyan fontossá.” Jarni a goal.com-nak. – Egészen különleges labdarúgó. Dúl benne a versenyszellem, és egy lépéssel mindenki előtt jár. Jobbá teszi a társait és megszabja a csapat ritmusát. Pontosan tudja, mikor kell gyorsítani és lassítani a játékot, ettől válik olyan fontossá.”

November közepén a válogatottban szenvedett combsérülést a Tottenhamtől igazolt Modric, és bár kiesése óta húsz meccsből tizenhatot megnyertek a blancók, a teljesítményükön látszik a horvát légiós hiánya. Különösen Crtistiano Ronaldo várhatja Modric visszatérését, ugyanis a horváttal a háta mögött tizenhat mérkőzésen tizenkilenc gólt szerzett a háromszoros aranylabdás portugál, ami idei parádés szezonjának legerősebb periódusa.

„Időbe telik, míg pótolnak egy Modric-kaliberű játékost, nem is tudott könnyen formába lendülni a Madrid a kiesése után. Vele vagy nélküle, a Madrid így is tele van káprázatos játékosokkal. Nehéz megmondani, hogy Ronaldót mennyire érinti Luka kiesése, de az vitathatatlan, hogy a csapat jobban játszott, mikor Modric egészséges volt és kezdett” – folytatta Jarni.

„Csak ő tudja, mikor áll készen. Ha túl korán jön vissza, az több kárt okozhat, és egy súlyosabb sérülést is összeszedhet. A Madridnak szüksége van Lukára, de előbb teljesen fel kell épülnie.”

A tervek szerint Modric a március 22-i el Clásicón már pályára léphet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik