Barcelona: Messi kérelmét elutasították, jöhet a bíróság

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.10.03. 17:36
null
Lionel Messi még fellebbezhet (Fotó: Reuters)
Az ügyben eljáró barcelonai bíró pénteken elutasította Lionel Messi kérelmét, így a Barcelona argentin sztárlabdarúgójának – bár még fellebbezhet – alighanem bíróság elé kell állnia adócsalás miatt.

 

Korábban a spanyol ügyészség azt indítványozta, hogy ejtsék az adócsalási vádat, de a beadványt július végén szintén visszadobta az illetékes bíró, mondván, elegendő bizonyíték gyűlt össze annak igazolására, hogy a Barcelona vb-ezüstérmes csatárának tudnia kellett a bűncselekményről.

Az ügyész június közepén azért szerette volna elérni a vád ejtését, mert álláspontja szerint bebizonyosodott, hogy a futballista nem vétkes, és menedzser-édesapja, Jorge Messi a felelős a be nem fizetett adókért.

A négyszeres aranylabdás Messi és apja ellen több mint egy éve indították meg hivatalosan a nyomozást adócsalás ügyében. A gyanú szerint 2007 és 2009 között 4.1 millió eurót nem fizettek be a spanyol államkasszába.

A játékos végig tagadta, hogy törvénysértést követett volna el. Az ügyész szerint Messiék a futballista személyéhez kötődő jogok értékesítéséből befolyó összegek után nem adóztak, mivel azokat Spanyolországon kívül – Uruguayban, Belize-ben, Svájcban és az Egyesült Királyságban – bejegyzett cégek kezelték.

Jorge Messi azóta ötmillió eurót már befizetett adóhátralék címén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik