A Barca is a döntőben - jöhet az újabb el Clásico

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.12. 21:55
null
Lionel Messi rekordot állított be a Real Sociedad elleni meccsen (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Király-kupa elődöntőjének visszavágóján a Barcelona idegenben 1–1-es döntetlent játszott a Real Sociedaddal, így 3–1-es összesítéssel bejutott a fináléba, ahol az Atlético Madridot búcsúztató Real Madrid lesz ellenfele. A katalánok gólját Lionel Messi szerezte, aki ezzel beállította Telmo Zarra rekordját.

KIRÁLY-KUPA-ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL SOCIEDAD–BARCELONA 1–1 (0–1)
San Sebastián, Anoeta.
REAL SOCIEDAD:
Zubikarai – Zaldua, Ansotegi, Mikel González, José Ángel – Zurutuza, Gaztanaga (Elustondo, 67.) – Vela, Xabi Prieto (Canales, 81.), Griezmann – Seferovic (Chory Castro, 61.).
BARCELONA: Pinto – Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Xavi (Song, 66.), Busquets (Bartra, 91.), Iniesta – Messi, Fabregas, Pedro (A. Sánchez, 77.).
G: Griezmann (87.), ill. Messi (27.)

A Barcelona kényelmes helyzetből várhatta a San Sebastiánban rendezett visszavágót, hiszen a párharc első mérkőzésén kétgólos győzelmet aratott a Camp Nouban. Ennek megfelelően a katalánok nem estek neki a hazaiaknak, akik egy Carlos Vela-helyzettől eltekintve tulajdonképpen semmi veszélyt nem jelentettek a vendégek kapujára.

Az első kapura lövésre a 21. percig kellett várni, amikor Dani Alves lövését hatástalanította Claudio Bravo, hat perccel később azonban már a chilei kapus sem tudott segíteni, pedig közel volt hozzá.

A brazil jobbhátvéd előrebombázott labdáját José Ángel a felezővonalnál „lekészítette" Messinek, aki a tizenhatosig vágtatott vele, majd a bal alsó sarokba lőtt. A chilei kapus hozzáért a labdához, de menteni nem tudott. Az argentin klasszis a 335. gólját szerezte a Barcelona színeiben, így beállította Telmo Zarra rekordját, ami az egy spanyol klub mezében lőtt legtöbb gólt illeti. 0–1

Az első komoly hazai lehetőségnek a 35. percben lehettünk szemtanúi, amikor Vela pimasz, de erőtlen kísérlete után Pintón már átjutott a labda, ám Alves visszaért, és megmentette csapatát a góltól.

Az első félidőben ezek után már csak azon izgulhattunk, hogy Xavinak vagy a teljes hazai csapatnak lesz-e több sikeres passza. Nos, végül a spanyol középpályás nyert 59 átadással, míg a Sociedad csak 44-ig jutott.

A második játékrész elején megélénkültek az események, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, idő kérdése volt, hogy újabb gól születik. A hazaiaktól Vela járt közel az egyenlítő találathoz, miután éles szögből leadott lövése a lécen csattant, míg a vendégek az igen aktív Lionel Messi, illetve Pedro és Cesc Fabregas jóvoltából szerezhettek volna gólt, de a nevezett játékosok közül senki sem járt sikerrel.

Ellentétben Antoine Griezmann-nal, aki egyenlítő gólt szerzett ugyan, de a találatát nevezhetjük becsületgólnak is. A francia szélső egy tanítanivaló hazai kontra és a csereként beállt Chory Castro középre adása után lőtte ki a jobb alsót. 1–1

A ráadásban már csak Cesc Fabregas kíméletlen belépőjét követően hördülhetett fel az Anoeta közönsége, de a spanyol válogatott középpályás megúszta sárga lappal az esetet.

A Barcelona ellenfele az április 19-i döntőben az Atlético Madridot búcsúztató Real Madrid lesz, a találkozóra a valenciai Mestallában kerül sor. A fináléban hetedik alkalommal rendeznek el Clásicót, az örökmérleg 3–3.

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Véget ért a mérkőzés! A Barcelona 1–1-es döntetlenre végzett a Real Sociedad otthonában, így 3–1-es összesítéssel bejutott a Király-kupa döntőjébe!

91. perc: Busquets is lejön, Bartra váltja.

90. perc: Három perc a hosszabbítás!

89. perc: Fabregas kapott sárga lapot, miután brutálisan rácsúszott Canales lábára. Egy szót nem volna a vendégek középpályása, ha kiállítja a játékvezető.

87. perc:EGYENLÍTETT A REAL SOCIEDAD! Mintaszerű kontratámadás végén Chory Castro tálalt Griezmann elé, aki 13 méterről okosan, a kapus mozgásával ellentétes irányban a jobb alsóba bombázott. 1–1

81. perc: Xabi Prieto le, Sergio Canales be.

José Manuel Pinto, a Barcelona kapusa több mint két évvel idősebb a Real Sociedad vezetőedzőjénél, Jagoba Arrasaténál.

77. perc: Pedro helyett Alexis Sánchez a vendégeknél.

76. perc: Alves és Messi kényszerítője után a brazil védő tíz méterről Bravóba lőtte a labdát.

Húsz perccel a vége előtt már talán kijelenthetjük, hogy eldőlt a továbbjutás kérdése...

69. perc: A Sociedad védelme fellazult, ez pedig kedvez Messiéknek, akik Pedro jóvoltából közel jártak a második gólhoz.

67. perc: Újabb csere a hazaiaknál. Gaztanaga helyett jön Elustondo, aki az első meccsen tevékeny részese volt a Sociedad bohózatba illő öngóljának.

66. perc: Cserélt a Barcelona is, Xavit Song váltotta.

66. perc: Messi, Fabregas és Iniesta bolondította a hazai védelmet, utóbbi játékos éles szögből leadott lövése, avagy beadása Bravóról pattant szögletre.

61. perc: Seferovic le, Chory Castro be a Sociedadnál.

A hazai játékosok és szurkolók a játékvezető ténykedését kifogásolják, aki a kétes szituációkban többször is a vendégek javára ítélt, vagy éppen nem ítélt.

59. perc: Vela pazar kiugratása után Griezmann került nagy helyzetbe, de Mascherano utolérte, így estében csak belepöckölni tudott a labdába, amelyet Pinto szedett fel.

58. perc: Messi átlövése után Bravo ölelte magához a labdát.

57. perc: Claudio Bravo pillanatai következtek, aki előbb Messi, majd Fabregas közeli lövését hárította hatalmas bravúrokkal.

56. perc: Zurutuzának sikerült megállítania Messit – sárga lap visszahúzásért.

55. perc: Nagyon közel járt az egyenlítő gólhoz a Sociedad! Xabi Prieto sarkazott Vela elé az alapvonal közelében a jobb oldalon, a mexikói játékos lökete a lécen csattant. Pinto a „jó kapus, szemmel véd” elvet követte.

53. perc: Iniesta és Messi összjátéka után előbbi centikkel lőtt a jobb kapufa mellé 22 méterről.

Xavinak 59 jó passza volt az első félidőben, a Real Sociedadnak 44...

52. perc: Griezmann kapott sárga lapot hőzöngésért, földhöz vágta a labdát, mert ellene ítélt a játékvezető.

A baszkok legutóbbi 21 kupameccsükből csak kettőt nyertek meg a Barca ellen.

46. perc: Kezdetét vette a második játékrész!

45. perc: Véget ért az első félidő! A szünetben Real Sociedad–Barcelona 0–1, összesítésben már 3–0 a katalánoknak, akik fél lábbal már a fináléban érezhetik magukat.

A hazaiak kijjebb jöttek a szorításból, de állandó nyomást nem tudnak gyakorolni a Barcelona kapujára.

42. perc: Dani Alves talált a kapuba Iniesta passza után, de óriási lesről tette mindezt.

Messi a 335. gólját szerezte a Barcelona játékosaként, így beállította Telmo Zarra rekordját, ami az egy klub mezében lőtt legtöbb gólt illeti – természetesen Spanyolországon belül.

35. perc: Az első komoly hazai lehetőség! Zaldua beadása után Alves futott alá a labdának, melyet Vela levett, elpöckölt Pinto lábai között, de a brazil védő visszaért, és szögletre passzolt.

Messi öt találatnál jár a Király-kupa 2013–2014-es kiírásában, amivel vezeti a góllövőlistát.

32. perc: Fél perc sem telt előző szabálytalansága óta, Vela ismét megtaposott egy Barca-játékost, ezúttal Busquetset, de megúszta.

31. perc: A középkör rossz ómen. Jordi Alba pöckölte el a labdát Vela elől, aki elkésett – sárga lap.

27. perc: VEZET A BARCELONA, LIONEL MESSI! A felezővonalnál kapott labdát az argentin egészen a tizenhatosig vezette, majd négy Sociedad-játékos gyűrűjében a bal alsó sarokba lőtt. Bravo ugyan beleért a labdába, de az végül elvánszorgott a kapuig. 0–1

26. perc:Busquets kapott sárga lapot Griezmann buktatásáért a középkörben.

A labdabirtoklás százalékos aránya 71–29 – nem a Sociedadnak.

A baszkok térfelén adogatnak a katalánok, de tanácstalanak tűnnek.

21. perc: Saját tizenhatosa előterében adta el a labdát a Real Sociedad, amelyet a katalánok igyekeztek kihasználni, de Dani Alves átlövését Claudio Bravo hárította.

Az Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba védőnégyes ebben a szezonban tizedszer állt össze, így a katalánok leggyakrabban használt kvartettjévé vált.

17. perc: A sarokrúgást követően a vendégek röviden szabadítottak fel, Zurutuza pedig 20 méterről csúnyán mellé lőtt.

16. perc: Josá Ángel húzott el a bal szélen, beadása után Piqué vágta ki a labdát szögletre.

15. perc: Az ellentámadásnál Mascherano sodorta el Velát, de a játékvezető sípja néma maradt.

14. perc: Iniesta veszélyes bal oldali centerezése után José Ángel ollózva mentett.

A párharc továbbjutója a döntőben Real Madriddal találkozik, amely a másik ágon kettős győzelemmel, 5–0-s összesítéssel kerekedett városi riválisa, az Atlético fölé.

11. perc: Vela bal oldali beadása után Mascherano tisztázott.

9. perc: Seferovic léphetett volna ki egy az egyben Pintóval szemben, de az asszisztens lest jelzett.

Az első percekben a vendégek birtokolták többet a labdát, de komoly helyzet egyelőre nem alakult ki.

5. perc: Pinto játszott a Barca-drukkerek idegeivel, de végül időben elrúgta a labdát a rárontó Sociedad-játékos elől.

A Barcelona kezdőcsapatában nyolc saját nevelésű játékos kapott helyet.

A találkozó játékvezetője az a Teixeira Vitienes, akinek a testvére a múlt hétvégén a Sevilla–Barcelona (1–4) bajnokin működött közre.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A Barcelona vezetheti az első támadást.

A két csapat egyébként hamarosan a bajnokságban is találkozik egymással, februárt 22-én szintén az Anoetában csapnak össze a felek.

A vendégeknél Neymar és Jonathan dos Santos továbbra is sérüléssel bajlódik, míg Martín Montoya, Carles Puyol és Ibrahim Afellay edzői döntés értelmében maradt ki a meccskeretből.

A katalánok nem tartalékolnak, többek között Lionel Messi, Xavi, Cesc Fabregas és Andrés Iniesta is a kezdőcsapatban kapott helyet. A hazaiak elsősorban Antoine Griezmannban, Carlos Velában, Xabi Prietóban és Haris Seferovicban bízhatnak.

A Barcelona kétgólos előnyből várhatja a San Sebastiánban rendezendő visszavágót, miután az első mérkőzésen – egy röhejes öngólnak is köszönhetően – 2–0-s győzelmet aratott.

Köszöntjük kedves Olvasóinkat a Real Sociedad–Barcelona Király-kupa-elődöntő visszavágó online közvetítésénél!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik