Barcelona: Vilanovát kedden ismét megműtik

Vágólapra másolva!
2013.07.21. 12:36
null
Tito Vilanova betegsége ismét kiújult, spanyol sajtóhírek szerint kedden fekszik kés alá (Fotó: Reuters)
A Mundo Deportivo értesülései szerint a Barcelona vezetőedzői posztjáról péntek este lemondó Tito Vilanova kedden ismét kés alá fekszik a katalán fővárosban. A spanyol bajnok trénert 2011 novembere óta negyedszer műtik meg fültőmirigy-daganata miatt. Josep Guardiola, a Bayern szakvezetője üzent korábbi kollégájának.

A szakember pénteken épp azért mondott le vezetőedzői tisztségéről, hogy a teljes gyógyulására összpontosíthasson.

Josep Guardiola, a Barcelona korábbi mestere, aki szombaton a Telekom-kupa elődöntőjében 4–0-s győzelemre vezette új csapatát, a Bayern Münchent a Hamburg ellen, a mérkőzést követő sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva beszélt Vilanova kiújuló rákbetegségéről.

„Németül nagyon nehéz erről beszélnem – mondta a szakember, aki megérkezése óta minden sajtótájékoztatóján a helyiek nyelvén szólalt meg. – Tito a barátom, nagyon szeretem. A legjobbakat kívánom neki és a családjának is, hogy legyen erejük ezt az újabb nehéz szakaszt átvészelni. Nagyon nehéz ez nekem is."

Guardiola az elmúlt hetekben mérgesen beszélt a Barcelona vezetőségéről, mert úgy vélte, Vilanova betegségét felhasználva próbálták rontani a hírnevét, mire Vilanova azt nyilatkozta még a lemondása előtt, csalódott Guardiolában, aki két hónap alatt csak egyszer látogatta meg New York-i kezelése során, pedig mindketten az amerikai nagyvárosban tartózkodtak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik