Felkészülés: elmarad a Dortmund-Bayern álomdöntő

Vágólapra másolva!
2013.07.20. 20:14
null
A Bayern-henger elsöpörte a Hamburgot (Fotók: Reuters)
A Németországban már hagyománynak számító Telekom-kupa szombaton rendezett elődöntőjében a BL-döntős Borussia Dortmund 1–0-s vereséget szenvedett a torna házigazdájától, a Borussia Mönchengladbachtól, a másik ágon a Bayern München 4–0-ra legyőzte a Hamburgot, így vasárnap a 'Gladbach és a BL-címvédő küzdhet meg egymással a fináléban.

A minitorna időrendben első összecsapásán sokáig úgy tűnt, a Dortmund és a Mönchengladbach nem bír egymással, és a gól nélküli kétszer harminc perc után tizenegyespárbajra kényszerül, de a találkozó utolsó pillanataiban a Dortmund kapusa, Roman Weidenfeller Raffaellel szemben elkövetett szabálytalanságát követően a hazai pályán játszó Gladbach büntetőhöz jutott. Ezt Filip Daems értékesítette, helyet bérelve csapatának a vasárnapi döntőben.

Hajrábeli 11-essel nyert a Gladbach
Hajrábeli 11-essel nyert a Gladbach

A Dortmundban nem lépett pályára két nyári szerzemény, Henrih Mhitarjan és Pierre-Emerick Aubameyang, előbbi sérülés, utóbbi egészségügyi problémák miatt hiányzott, a védelembe igazolt Szokratisz Papasztathopulosz azonban a kezdők között kapott helyet. A Dortmund magyarja, Bajner Bálint nem volt ott a BVB keretében.

A másik elődöntőben a Bayern München könnyedén, négy góllal legyőzte a Hamburgot, Pep Guardiola együttesében az első félidőben Jerome Boateng nyitotta meg a gólok sorát, a második harminc percben pedig Mario Mandzukic, Toni Kroos és Thomas Müller mindössze kilenc perc leforgása alatt (a 41. és az 52. perc között) volt eredményes.

A Bayern Münchenben a Barcelonától frissen igazolt Thiago Alcántara a kezdőcsapatban kapott helyet, akárcsak az előző szezon tavaszi felét sérülés miatt kihagyó, most a harmadik találatot jegyző Toni Kroos.

MÖNCHENGLADBACH–DORTMUND 1–0

HAMBURG–BAYERN MÜNCHEN 0–4

TELEKOM-KUPA, MÖNCHENGLADBACH
ELŐDÖNTŐ
Mönchengladbach–Borussia Dortmund 1–0 (0–0)
Mönchengladbach: Ter Stegen – Korb, Stranzl, Brouwers, Daems – Kramer, Xhaka – Rupp, Younes – Raffael, M. Kruse
Borussia Dortmund: Weidenfeller – Großkreutz, Hummels, Papasztathopulosz, Schmelzer – S. Bender (Kehl, 31.), Sahin – Hofmann, Gündogan (Durm, 31.), Reus – Lewandowski (Schieber, 43.)
Gólszerző: Daems (61. – 11-esből)

Hamburg–Bayern München 0–4 (0–1)
Hamburg:
Drobny – Sala, Sobiech, Westermann, Jansen – Badelj, Arslan – Beister, Van der Vaart, Ilicevic – Zoua
Bayern München: Starke – Lahm, J. Boateng (Kirchhoff, 48.), Van Buyten, Alaba – Thiago (Höjbjerg, 48.) – Kroos, C. Pizarro (Robben, 42.), Ribéry (Green, 54.), Shaqiri – Mandzukic (Th. Müller, 42.)
Gólszerző: J. Boateng (12.), Mandzukic (41.), Kroos (44.), Th. Müller (52.)

Guardiola elégedett lehetett a látottakkal
Guardiola elégedett lehetett a látottakkal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik