Vilanova: Szükségem lett volna Pepre a nehéz időkben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.16. 17:14
null
Tito Vilanova az elmúlt egy év eseményei ellenére barátjának tartja Josep Guardiolát (Fotó: Reuters – archív)
Tito Vilanova keddi sajtótájékoztatóján meglepőnek nevezte Josep Guardiola múlt heti nyilatkozatát, amellyel a már a Bayern Münchennél dolgozó szakember a Barcelona vezetőségét támadta. A katalánok szakvezetője azt is elmondta, szüksége lett volna Guardiola látogatásaira, miközben New Yorkban kezelték rákos betegséggel, de kollégája – akit máig a barátjának tart – csak egyszer kereste őt fel. Vilanova azt is elmondta, hogy Cesc Fabregas a Manchester United élénk érdeklődése ellenére nem távozik, és hogy még egy középhátvédet szerződtetne a nyáron.

Tito Vilanova, az FC Barcelona vezetőedzője szerint Josep Guardiola jogtalanul bírálta a Barcelona elnökségét, mondván, a klub Villanova betegségét kihasználva próbálta meg besározni a szakembert, aki az előző idény végén hagyta el a Barcát. Guardiola a múlt héten a Bayern München olaszországi edzőtáborában tartott sajtótájékoztatón mondta, hogy hiába kérte a Barca vezetőit, távozása után ne zaklassák, többször is megkeresték, és utódja rákbetegségére hivatkozva kértek tőle segítséget, ami neki rosszul esett.

„Az embereket nem érdekli a magánéletünk, Pep nem tette jól, hogy ilyeneket mondott, meglepett a nyilatkozata – mondta Vilanova kedden. – A Barcelonánál senki sem használta arra a betegségemet, hogy besározzák vele, viszont mindent megtettek azért, hogy mihamarabb felépüljek.”

Guardiola azt mondta, bár Barcelonában egyszer sem látogatta meg utódját, a New York-i kezelések idején összefutott vele, s amiben tudott, segített Vilanovának. A Barca-tréner ezt másképp látja.

„Egyetlenegyszer találkoztunk New Yorkban Peppel, amikor legelőször New Yorkba értem. Ám az operációmat követő két hónapban egyszer sem jött el, pedig ő is New Yorkban volt. A barátomnak tartom, szükségem lett volna rá a nehéz időkben, de nem volt ott velem. Én másképp tettem volna, de erről nem is mondok többet” – mondta Vilanova.

Guardiola egy hete hangsúlyozta, jó a kapcsolata Vilanovával, amit utóbbi is megerősített.

„Mindketten ugyanazt akartuk, hogy én legyek az utódja a Barcelona kispadján. Huszonnyolc éve ismerjük egymást és vagyunk jó barátok, trófeák sorát nyertük együtt – mondta Vilanova, majd a Bayern Münchenhez szerződő Thiago Alcántaráról is beszélt. – Sajnálom, hogy elment, de azt nem, hogy Pep csapatában folytatja. Rendkívül értékes labdarúgó, de óriási a versengés a klubok között az átigazolási piacon is.”

BUSQUETS 2018-IG MARAD

Az FC Barcelona bejelentette, újabb három évvel, 2018 nyaráig meghosszabbította Sergio Busquets szerződését. A 25 éves középpályás kivásárlási ára, akárcsak eddig, a továbbiakban is 150 millió euró lesz. Busquets 2011 januárjában írta alá előző szerződését, amely 2015 nyaráig szólt.

A Santostól szerződtetett Neymarról elmondta, nem lesz probléma a csapatban Lionel Messivel együtt játszatni.

„Nem lesz gond, hogy együtt lesznek a pályán, kiegészítik egymás játékát. Leo a világ legjobbja, Neymarhoz pedig nagy reményeket fűzünk. Ha az ellenfél az egyikre kiélezi a védelmét, a másik felszabadul. Ha Neymar máshová ment volna, mindenki áradozna, milyen nagyszerű igazolás, itt viszont csak amiatt aggódnak, hogy mi lesz Messivel meg vele” – fogalmazott Vilanova.

A szakember elmondta, a nyári átigazolási időszakban egy középső védőt még mindenképpen szerződtetne. Az első számú kiszemelt a PSG-ben játszó Thiago Silva volt, de a brazil egyelőre Párizsban marad. Viszont mindenképpen kell egy játékos, a római Marquinhos megszerzését érdekes lehetőségnek tartja. Arról is szót ejtett, hogy Jonathan dos Santost és Ibrahim Afellayt mindenképpen kölcsönadná a klub. A Manchester United által megkörnyékezett Cesc Fabregas eladását viszont tulajdonképpen kizárta.

„Leültem vele, és megbeszéltük, hogy bár jó érzés az ilyen megkeresés, itt akar maradni, a Barcelonával akar trófeákat nyerni. Ha kell, megküzd a helyéért Xavival, Iniestával és Sergi Robertóval. Örülök neki, hogy így áll hozzá” – mondta Vilanova.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik