Guardiola: Tito betegségét használták fel, hogy besározzanak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.11. 15:45
null
Pep Guardiola cáfolja, hogy rosszban lenne Tito Vilanovával (Fotó: Action Images, archív)
Josep Guardiola mérgesen beszélt a Barcelona vezetőiről, akik az előző idényben többször is méltatlanul híresztelték róla, hogy sohasem látogatta meg a klubot, miközben utódját, Tito Vilanovát rákkal kezelték. A már a Bayern München vezetőedzőjeként sajtótájékoztatót tartó Guardiola elmondta, külön megkérte Sandro Rosellt, ne zavarja egyéves szabadsága alatt – ám a Barca elnöke és beosztottjai nem teljesítették a kérését, amiért mindig is mérges lesz korábbi főnökeire.

„Amikor eljöttem a Barcelonától, egyetlen kérésem volt az elnökhöz: 6000 kilométerre elutazom, hagyjon békén. Képtelen volt teljesíteni a kérésem – mondta Guardiola a csapat olaszországi edzőtáborában megtartott sajtótájékoztatón. – Tito betegségét használták fel, hogy besározzanak, ami nagyon nem volt korrekt. Ezt sohasem fogom elfelejteni, olyan kegyetlenség volt, amire egyáltalán nem számítottam.”

Guardiola azért is haragszik Rosellre, mert az elnök terjesztette róla, megkereste Neymar édesapját, és azt mondta neki, Tito Vilanova nem fogja tudni kihasználni a fiatal brazil támadó tehetségét Messi mellett.

„A jó játékosok képesek együtt játszani, ez Neymarra és Messire is érvényes. Tito nevéhez fűződik a Barcelona legsikeresebb bajnoki idénye, ez is mutatja, milyen remek edző. Hogy merném ezt megkérdőjelezni?” – mondta Guardiola, s azt is elárulta, Vilanova New York-i gyógykezelései alatt találkozott korábbi másodedzőjével, akivel a Barca-vezetők híreszteléseivel ellentétben remek a kapcsolata.

„New Yorkban voltam, ott többször találkoztunk, de nem volt lehetséges, hogy Barcelonában is meglátogassam” – fogalmazott Guardiola, aki a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a Barcától távozó Thiago Alcantara az egyetlen kiszemeltje a nyári átigazolási időszakban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik