Xavi szerint a madridi egyenlítő gól szabálytalan volt

Vágólapra másolva!
2013.01.31. 11:15
null
Nem bírt egymással a két gigász (Fotó: Action Images)
A 2013-as esztendő első el Clásicója 1–1-es döntetlennel ért véget szerda este a Real Madrid otthonában, miután  Cesc Fabregas vezető találatára Raphaël Varane válaszolt. José Mourinho, a királyi gárda vezetőedzője ezúttal is segítőjét, Aitor Karankát küldte a Király-kupa-meccs utáni sajtótájékoztatóra. A baszk szakember pedig a fiatal francia védő teljesítményét emelte ki. A Barcelonától a Tito Vilanovát helyettesítő Jordi Roura másodedző elégedett volt az eredménnyel.

„Varane ennél jobban nem játszhatott volna. Tökéletes mérkőzése volt, ő szerezte az egyenlítő gólunkat. Ismétlem, ennél jobb nem lehetett volna. Nagyszerű látni a fejlődést rajta, s emellett az esze is a helyén van” – fejezte ki véleményét Karanka a mindössze 19 éves védőről, aki a hajrában szerzett fejes gólja előtt nem sokkal saját kapujának gólvonaláról mentett Xavi lövésénél.

XAVI SZERINT SZABÁLYTALAN VOLT A MADRIDI EGYENLÍTÉS
„A Real Madrid a mi labdaeladásainkból élt – kezdte meccs utáni értékelését Xavi. – Az egyenlítő gól előtt nem szögletnek kellett volna következnie, Cristiano Ronaldónak pedig sárgát kellett volna adni szabálytalanságért. Az egyetlen, ami jelenleg hiányzik belőlünk, az a mérkőzések eldöntése, több gólt kellene szereznünk. A visszavágón hasonló szereposztást várok, ahol mi dominálunk. Jó eredményt értünk el, de többet érdemeltünk volna.”

„Az egész csapat nagyszerűen játszott, még azok a labdarúgók is, akik nem a megszokott posztjukon szerepeltek a sok hiányzó miatt” – tette hozzá Mourinho helyettese.

Karanka kitért a kapusokra is. Mint ismert, Iker Casillas sérülése miatt a Real nemrég szerződtette Diego Lópezt, aki a klasszikuson kiszorította Antonio Adánt.

„Muszáj volt választani a két kapus között. Diego sokéves tapasztalata és higgadtsága meggyőzött minket. Ettől függetlenül Adánban továbbra is bízunk. A jövőben is az áll a kapuban, akit épp jobbnak, a célra megfelelőbbnek látunk.”

„Most pihenésre van szükségünk, s a szombati bajnokira kell koncentrálnunk – nyilatkozta a madridi tréner a Barca elleni párharc kapcsán. – Van időnk felkészülni a visszavágóra. A találkozón mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, az egy egyes végeredmény nem tükrözi, hogy mennyi nagy helyzet volt.”

A katalánoknál szintén nem a vezetőedző értékelt az összecsapást követően. Tito Vilanova ugyanis fültőmirigyrák miatti kezeltetés nyomán nem ülhetett le a kispadra, így Jordi Roura helyettesítette, aki jó eredményként könyvelte el a Santiago Bernabéuban elért 1–1-et.

„Számos gólszerzési esélyünk volt, de ezeket nem használtuk ki. Ennek ellenére nem lesz semmiféle büntetés. Véleményünk szerint a döntetlen a Bernabéuban jó eredménynek számít. Még hátra van a visszavágó, amit kedvező helyzetből várhatunk” – így Roura.

„Az effajta mérkőzések roppant nehezek, s apróságokon dőlhetnek el – folytatta a katalán másodedző. – A továbbjutó kiléte Barcelonában dől el. A meccs első félidejében szokatlanul sokszor adtuk el a labdát, amit a jól kontrázó Madrid kihasznált, s így sok gondot okozott nekünk. Összességében mi voltunk jobbak véleményem szerint. Számítottunk rá, hogy kőkeményen letámadnak minket.”

A helyi sajtó megkérdezte Rourát, mit szól Varane-hoz, aki minden bizonnyal a hiányzók hosszú névsora miatt kerülhetett be a Real Madrid kezdőcsapatába az ősi rivális Barcelona ellen.

„Egyáltalán nem lepődtem meg. Nyilván sok sérültje, eltiltottja volt a Realnak, ennek ellenére minőségi kerete van. Akik pályára léptek, bizonyították, miért a Madridban játszanak. Nem tűnt gyenge csapatnak, sőt...” – mondta elismerően Roura.

S, hogy mi lesz a Camp Nouban a visszavágón?

„Úgy futballozunk, mint mindig. Megmutattuk, hogy bár a madridi körülmények között nem egyszerű jól teljesíteni, mi nagyszerű meccset játszottunk” – zárta gondolatait Vilanova segítője.

A mindössze 19 éves Varane – aki a madridiak egyenlítő gólját jegyezte – érthetően majd kicsattant a boldogságtól.

„Erre a meccsre örökké emlékezni fogok, tizenkilenc évesen el se hiszem, ami történt. Elégedett vagyok a saját és a csapat teljesítményével is” – mesélte a francia, akiről a katalánok középhátvédje, Gerard Piqué is tisztelettel nyilatkozott.

„Varane kiérdemelte a tiszteletemet, remek meccse volt” – így Piqué, akit a második félidőben egy – feltehetően madridi – szurkoló öngyújtóval megdobott.

EGY SZURKOLÓ ÖNGYÚJTÓVAL DOBTA MEG PIQUÉT

A Barcelona gólszerzője, Cesc Fabregas szerint jobb eredmény is születhetett volna a Barca szempontjából.

„Az eredmény lehetett volna jobb is számunkra. Egy ilyen rangadón bármi megtörténhet, elégedettek vagyunk a teljesítménnyel, most már a bajnokságra koncentrálunk. A hazai visszavágón nem lesz gond” – mondta Fabregas.

A Barcelona február 27-én fogadja a Real Madridot a kupa elődöntőjének visszavágóján.

SPANYOLORSZÁG, KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
REAL MADRID–BARCELONA 1–1
Madrid, Bernabéu, 80 000 néző. Vezette: Clos Gómez
Real Madrid: Diego López Essien, Carvalho, Varane, Arbeloa Xabi Alonso, Khedira Callejón (Modric, 58.), Özil, C. Ronado Benzema (Higuaín, 63.). Vezetőedző: José Mourinho
A kispadon: Adán, Raúl Albiol, Marcelo, Kaká, Morata
Barcelona: J. Pinto D. Alves, Piqué, Puyol, Jordi Alba Busquets, Xavi, Fabregas (Thiago Alcántara, 86.) Pedro (A. Sánchez, 76.), Messi, Iniesta.Megbízott vezetőedző: Jordi Roura
A kispadon: Valdés, Adriano, A. Song, Mascherano, D. Villa
Gólszerző: Varane (81.), ill. Fabregas (50.)
A visszavágót február 27-én rendezik.
ATLÉTICO MADRID–SEVILLA
Január 31., csütörtök 22.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik