Meglepő Real Madrid-vereség: ezúttal a Betis volt jobb a blancóknál

Vágólapra másolva!
2008.02.16. 22:13
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 24. fordulójában a listavezető, címvédő Real Madrid váratlan vereséget szenvedett a kiesés elől menekülő Betistől Sevillában. A találkozón a királyiak kezdtek jobban és szereztek korán vezetést, de a hazaiak Edu vezérletével fordítottak és sikerrel tartották előnyüket a lefújásig. Négy gólt rúgva nyert a Sevilla az Espanyol vendégeként.
Fabio Cannavaro (Real Madrid) szereli Fernando Vegát (Real Betis), a háttérben Fernando Gago biztosít
Reuters
Fabio Cannavaro (Real Madrid) szereli Fernando Vegát (Real Betis), a háttérben Fernando Gago biztosít
Fabio Cannavaro (Real Madrid) szereli Fernando Vegát (Real Betis), a háttérben Fernando Gago biztosít
Reuters
Fabio Cannavaro (Real Madrid) szereli Fernando Vegát (Real Betis), a háttérben Fernando Gago biztosít

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Bernd Schuster furcsa összeállításban küldte pályára együttesét: az ugyan még borítékolható volt, hogy a középpályán Gago mellett Guti kap lehetőséget, de előttük a Robben, Júlio Baptista, Drenthe „soha eddig együtt nem látott” hármas feladata volt az egy szem csatár, Raúl foglalkoztatása.

Tekintélyt parancsolóan kezdett a Madrid Sevillában: a harmadik percben Júlio Baptistát buktatta Capi a hazai kaputól 28 méterre, a szabadrúgást a sértett végezte el, akinek lövését Ricardo látványos mozdulattal tolta szögletre.

Három perccel később azonban már nem volt bocsánat: Robben a jobbszélen kapott egy remek kiugratást, amelyet jobb külsővel adott középre. A kapu előtt Júlio Baptistát még elsodorták, de a hosszún nagy lendülettel érkező Drenthe a hálóba belsőzött hat méterről.

A 13. percig kellett várni arra, hogy a hazaiak tiszteletüket tegyék a madridi kapu előtt: ám lövésig már nem jutottak, jó volt a madridi blokk.

Egy perccel később ismét a vendégek veszélyeztettek: Drenthe baloldali centerezését Raúl pörgette kapura, Ricardo üggyel-bajjal hárított. Egyértelműen a királyiak akarata érvényesült: a 23. percben Robben növelhette volna csapata előnyét, de a Gutitól kapott „pesetás” labdát a sutával - esetében a jobbal -, magasan a kapu fölé lőtte ziccerben, 13 méterről.

Szinte a semmiből egyenlítettek a sevillaiak, ugyanis a házigazda játéka egyáltalán nem hordozta magában a gólveszélyt. A 33. percben aztán egy baloldali beadásra Edu érkezett jó ütemben és a levegőben Marcelót megverve hét méterről a kapu bal oldalába fejelt. Iker Casillas tehetetlen volt.

A gól meghozta a vendéglátók kedvét és önbizalmát, akik három perccel később már a vezetést is átvették. Edu a baloldalon ültette hintába - de nagyon - Míchel Salgadót, majd középre adott, ahol ezúttal Mark González érkezett menetrendszerűen. A második Betis-gól annyiban hasonlított az elsőhöz, hogy Marcelo ezúttal is elkönyvelhetett egy „asszisztot” - közeli szemlélője volt a történteknek -, a kiszolgáltatott Iker Casillas másodszor sem tudott mozdulni a közeli fejesre, amely szintén a kapu bal oldalában landolt.

A hajrában megrogyott Real Madrid teljesen beszorult saját térfelére, de hiába a hazai mezőnyfölény, a szünetig már nem változott az eredmény.

A pihenő után vajmi keveset, szinte semmit nem változott a játék képe: nyomott a Betis, a fővárosiak védekeztek. Casillastól már a bravúr is kellett, hogy ne változzon az eredmény.

Cserékkel próbált frissíteni csapatán Schuster: érkezett Van Nistelrooy, Higuaín és Balboa. Az irányítás egyre jobban átkerült a vendégek kezébe, de komoly, gólveszélyt magában hordozó nyomást nem tudtak kifejteni Ricardo kapujára. Van Nistelrooy még így is egyenlíthetett volna, de a 69. percben a leshatáron felejtve ziccerben a jobb kapufát találta el.

Nagyot küzdött a hajrában a Betis, amelynek egyetlen célja akkor már az eredmény megtartása volt. Bár Edu a 85. percben eldönthette volna a találkozót, de befelé cselezve, a balösszekötő helyéről, 14 méterről elengedett bombája a bal felső sarok fölött suhant el. Majd a másik sevillai gólszerző, Mark González is helyzetbe került a túlórában, de az eredmény már nem változott.

Negyedik vereségét szenvedte el a Real Madrid - mind a négyet idegenben gyűjtötték be -, a Betis mindössze hetedszer tudta begyűjteni a három bajnoki pontot, ötödször pályaválasztóként.

A Sevilla két ügyeletes gólzsákjának, Fabianónak és Kanouténak egy-egy góljával már a 11. percben kétgólos vezetést szerzett az Espanyol vendégeként, a házigazdák azonban még a szünet előtt szépítettek.

A találkozó a 65. percig nyílt volt, akkor azonban a 9. percben már besárgult Zabaleta megkapta második figyelmeztetését is, így megfogyatkoztak a hazaiak. Az emberelőnyt kilenc perc múlva gólra váltották a vendégek.

Az Espanyol azonban tíz emberrel is fel tudott zárkózni minimális hátrányra, ám a Barcelona ellen egy hete pontot érő gólt szerző Diego Capel ismét eredményes tudott lenni, eldöntve ezzel a gólgazdag találkozót.

Hetedszer kapott ki az Espanyol, negyedszer hazai környezetben, a Sevilla 11-szer győzött, de csupán harmadszor idegenben.

Szombat este így klubhovatartozástól függetlenül teljes lehet az öröm Sevillában, bár a helyi riválisok egymás sikerének a legritkább esetben szoktak örülni, hogy azt ne mondjuk, leginkább soha…


SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (LA LIGA), 24. FORDULÓ::

BETIS – REAL MADRID 2-1 (2-1)
Sevilla, játékvezető: Undiano Mallenco
BETIS: Ricardo - Damiá, Melli, Juanito, Fernando Vega – Arzu, Rivera, Mark González, Edu, Capi (Sobis, 60.), Pavone (Juande, 74.). Vezetőedző: Francisco Chaparro
REAL MADRID: Casillas - Míchel Salgado, Sergio Ramos, Cannavaro, Marcelo - Gago, Guti - Robben, Drenthe (Van Nistelrooy, 59.), Baptista (Higuaín, 69.) - Raúl (Balboa, 78.). Vezetőedző: Bernd Schuster
Gólszerzők: Edu 33., Mark González 36., ill. Drenthe 6.
Sárga lap: Arzu, Melli, Rivera, ill. Sergio Ramos, Marcelo, Robben, Gago, Júlio Baptista

ESPANYOL - SEVILLA 2-4 (1-2)
Barcelona, játékvezető: Delgado Ferreiro
ESPANYOL: Kameni - Jarque, Serrán, Clemente Rodríguez (Chica, 46.), Zabaleta - Moisés Hurtado, De la Peña, Valdo, Riera (Coro, 75.) - Luis García, Ewerthon. Vezetőedző: Ernesto Valverde
SEVILLA: Palop - Mosquera, Escudé, Dragutinovics - Adriano, Maresca, Jesús Navas, Diego Capel, Poulsen (Fazio, 82.) - Kanouté, Luis Fabiano (Koné, 89.). Vezetőedző: Manolo Jiménez
Gólszerzők: Garcia 41., Coro 76., ill. Fabiano 6., Kanoute 11., Poulsen 74., Capel 78.
Sárga lap: Zabaleta, Moisés Hurtado, De la Peña, Valdo, Chica, ill. Jesús Navas, Poulsen
Piros lap: Zabaleta
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik