Ronaldinho csak hét, Eto’o még harminc nap múlva térhet vissza

Vágólapra másolva!
2007.09.26. 14:26
Minden bizonnyal csak a jövő hét keddre kiírt, Stuttgart-Barcelona BL-mérkőzésen számíthat Ronaldinho játékára Frank Rijkaard, a katalánok holland szakvezetője. Így a brazil, aki nem lehetett ott a Sevilla elleni bajnokit 2-1-re megnyerő gránátvörös-kék együttesben, a szerdai, hétközi fordulóban a Zaragoza, majd a hétvégén, a Levante otthonában sem léphet pályára. A hivatalos álláspont szerint sérülése akadályozza a játékban, az angol és a spanyol sajtó viszont egészen más okokról ír.
Ronaldinho és Rijkaard: megingott a bizalom
elmundo.es
Ronaldinho és Rijkaard: megingott a bizalom
Ronaldinho és Rijkaard: megingott a bizalom
elmundo.es
Ronaldinho és Rijkaard: megingott a bizalom

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Az ötödik fordulóban a szezont egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel kezdő Zaragoza látogat a Nou Campba. A bajnokságban még veretlen házigazdák papírforma győzelmükkel tarthatják a lépést a hétvégén két pontot is elhullajtó, címvédő Real Madriddal. Utóbbit le is előzhetik, egy napra mindenképpen, hiszen a királyiak majd csak csütörtökön játszanak.

A számolgatások és az esélylatolgatások helyett azonban a katalánok háza táján továbbra is a magyarázkodásoké a főszerep. Méghozzá Ronaldinho-ügyben kénytelen állást foglalni a klub első embere, Joan Laporta éppen úgy, mint Rijkaard.

Mindketten kötik az ebet a karóhoz – legalább következetesek – és nem teregetik ki a családi szennyest, tehát a hivatalos verzió továbbra is az, hogy a brazil sérült. Jelenleg ugyan a csapattal edz, és sokan nem értik: edzésmunkáján akkor miért nem látszik a sérülésnek akár a legkisebb nyoma.

Végülis egy szó mint száz: még legalább egy hétig nincs bevethető állapotban. Itt jegyeznénk meg, a katalánok másik klasszisa, a senki által meg nem kérdőjelezetten sérült Samuel Eto’o jelen álláspont szerint még egy hónapig harcképtelen.

De visszatérve Ronaldinhóra: a brazil, folytatva előző idénybeli szereplését, változatlanul csak keresi önmagát, elmaradnak a látványos megoldások, a közönséget tűzbe-lázba hozó driblik. Azokat így már Lio Messitől várja a Nou Camp közönsége, nem hiába…

A spanyol sajtó Ronaldinho éjszakai kimaradozásairól cikkezett a napokban, illetve arról, hogy emiatt Rijkaarddal is összetűzésbe került. Ezt az érintettek tagadták ugyan, de a hír azóta is tartja magát.

Ezt követően látott napvilágot az angol sajtóban, hogy Ronaldinho a Chelsea felé kacsingat, a londoniak mesés ajánlattal bombázták a brazilt. A hírt kitalációnak minősítették az érintettek, ettől függetlenül konkrét számadatok jelentek meg: milyen összegű ajánlatot tettek Abramovicsék Dinhónak.

Ilyen előzmények után a Barcelona a hétvégén lefutballozta a pályáról a gödörben lévő Sevillát, Ronaldinho játéka nem is hiányzott annyira.

A társaknak a folytatást is egyelőre nélküle kell megoldaniuk, az előzetes tervek szerint a Zaragoza ellen a Víctor Valdés – Zambrotta, Márquez, D. Milito, Abidal – Xavi, Yaya Touré – Messi, Deco, Iniesta – Henry formációval kezd a Barca.

A listavezető, ugyancsak veretlen Real Madrid szintén hazai pályán lép fel és a két-két döntetlennel és vereséggel kezdő Betis ellen gyarapíthatja pontjai számát, de csak a forduló zárásaként, csütörtökön este.

A hétvégén a Valladolid otthonában 1-1-s döntetlent játszó, a bajnoki szezon rajtját remekül elkapó királyiak a Casillas - Michel Salgado, Sergio Ramos, Cannavaro, Marcelo – Diarra, Guti, Drenthe – Robinho, Raúl - Van Nistelrooy összeállításban futnak ki a Bernabeu Stadionba, csak a kispadon kezdhet a holland Sneijder.

Az élbolyban ott található csapatok közül a Valencia a Getafét fogadja, a Villarreal a Santanderhez látogat.

Alsóházi rangadót játszik egymással az egyaránt nyeretlen, kétpontos Osasuna és az egypontos, sereghajtó Levante, előbbi pályaválasztása mellett.

A fordulóból egy mérkőzést már kedden este lejátszottak, az Espanyol Sevillában verte 3-2-re az utóbbi három mérkőzését így elveszítő helyieket, Juande Ramos láthatóan kisebb hullámvölgybe került együttesét.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

AZ 5. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA:
Barcelona Real Zaragoza
Osasuna Levante
Athletic Bilbao Atletico Madrid
Racing Santander Villarreal
Real Murcia Almeria
Real Mallorca Real Valladolid
Real Madrid Real Betis
Valencia Getafe
Deportivo La Coruna Recreativo Huelva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik