Az UEFA-kupa után a Spanyol Kupa is az andalúzoké lett

Vágólapra másolva!
2007.06.24. 00:02
A Sevilla együttese nyerte a Spanyol Kupát, miután a döntőben 1-0-ra legyőzte a Getafe gárdáját. Az egyetlen találatot Frederic Kanouté helyezte el Luis Garcia hálójában, de a mali csatár nem lehetett felhőtlenül boldog, ugyanis a lefújás előtt kiállították.
Frederic Kanouté eldöntötte a kupadöntőt
Reuters
Frederic Kanouté eldöntötte a kupadöntőt
Frederic Kanouté eldöntötte a kupadöntőt
Reuters
Frederic Kanouté eldöntötte a kupadöntőt

A bajnoki címről lemaradó Sevilla együttese a Getaféval találkozott a Spanyol Kupa döntőjében. A papírforma alapján az UEFA-kupa-győztes számított esélyesebbnek, de Bernd Schuster együttese már többször bizonyította: bárkinek méltó ellenfele tud lenni.

A Getafe előtt már a hetedik percben hatalmas lehetőség nyílt, Guiza egyedül vezethette rá a labdát Palopra, ám az UEFA-kupa-menetelés egyik nagy hőse szép vetődéssel lekapta a csatár lábáról a játékszert.

Ami az egyik oldalon kimaradt, az a másik oldalon bement: Pulido rosszul passzolt haza, Kanouté lecsapott a labdára, és Belenguer hiába próbálta utolérni, a mali csatár betört a tizenhatoson belülre, majd Luis Garcia hálójába lőtt.

A 27. percben Renato lőtt nagy erővel kapura, Luis Garcia szép mozdulattal ütötte ki a labdát, majd a 32. percben Kanouté ígéretes fejese ment el a kapu mellett. A hórihorgas csatárt talán leginkább saját csapattársa, Luis Fabiano zavarta…

Az 54. percben Manu del Moral előtt hatalmas egyenlítési lehetőség kínálkozott: a Getafe játékosa megelőzte védőjét, ám nem találta el a kaput, csúnyán fölé lőtt.

A következő bő negyedórában több sérülés szakította meg a játékot, komoly helyzet nem alakult ki. A hajrában előbb Paredes lövését védte Palop, majd a másik oldalon Duda lövése ment el kevéssel a felső sarok fölött.

A lefújás előtt elszabadultak az indulatok, Kanouté törlesztésért a kiállítás sorsára is jutott, végül a Sevilla megtartotta előnyét, és az UEFA-kupa után a Spanyol Kupát is elhódította.

SPANYOL KUPA

DÖNTŐ
Sevilla-Getafe 1-0
G: Kanouté (10.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik