Calderón: A Barca veresége erőt ad nekünk, a végsőkig harcolunk

Vágólapra másolva!
2007.04.23. 15:11
Hét forduló van még hátra a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból. Mivel a címvédő, listavezető Barcelona vasárnap a Villarreal vendégeként kétgólos vereséget szenvedett, címvédésére veszélyes riválisa közül viszont a Sevilla és a Real Madrid is győzni tudott hazai pályán, a bajnoki címért folyó versenyfutás ismét teljesen nyílt lett. A királyiak elnöke, Ramon Calderón úgy nyilatkozott, hogy a katalánok veresége erőt ad nekik a folytatásra.
Ronaldinhónak vasárnap este sem jöttek össze a dolgai, igaz nem is nagyon erőltette
Reuters
Ronaldinhónak vasárnap este sem jöttek össze a dolgai, igaz nem is nagyon erőltette
Ronaldinhónak vasárnap este sem jöttek össze a dolgai, igaz nem is nagyon erőltette
Reuters
Ronaldinhónak vasárnap este sem jöttek össze a dolgai, igaz nem is nagyon erőltette

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
"Csapatunk mindig meg tud felelni a nehéz kihívásoknak - mondta a madridi elnök a Valencia elleni 2-1-s sikert követően. – A csapat és a közönségünk ismét egymásra talált és ez egy remek dolog. Az utóbbi időben elég fagyos volt a légkör a Bernabeuban, de néhány mérkőzés óta ez megváltozott, a közönség ismét a csapat segítségére volt."

Az elnök elsősorban Casillast és Sergio Ramost dicsérte övéi közül, de nem kerülhette el a Fabio Capello jövőjét érintő kérdést sem.

"A Barca veresége csak megerősít bennünket, a végsőkig harcolnak majd a bajnoki aranyéremért. Casillas és Ramos csapatunk két meghatározó játékosa, mindketten profi futballisták, szakmailag és mentálisan egyaránt. Capellónak még két évre szóló, élő szerződése van, a közös folytatásról majd a szezon végén ülünk le tárgyalni."

Nyilván sokat nyom majd a latban, hogyan végez a madridi gárda a bajnokságban. Amennyiben aranyérmet nyernek a három, nyeretlenül letudott szezont követően, alighanem ragaszkodnak az olasz trénerhez. Más kérdés, ilyen zaklatott évet követően Capello szívesen nekiugrik-e majd a következőknek.

Az Eto-poént Perez Burrull játékvezető nem nagyon vette
Reuters
Az Eto-poént Perez Burrull játékvezető nem nagyon vette
A Barcelonában két, meccseket eldönteni képes húzóember bizonyult szürkébbnek a szokottnál, nevezetesen Eto’o és Ronaldinho.

A Villarreal ellen ketten együtt olyan helyzetekben hibáztak, amelyekkel mérkőzést lehetett volna nyerni és amelyekben ők különben nem szoktak. Főként nem egyszerre, egy mérkőzésen így csődöt mondani.

A katalánok idegenbeli mérlege kifejezetten pocsék a szezonban: a Nou Campban még hozzák a papírformát, ám Barcelona hátárát átlépve már cseppet sem meggyőzőek. Hatodszor szenvedtek vereséget és a megszerezhető 48 pontból mindössze húszat gyűjtöttek be! Ezen akár a címvédésük is múlhat!

A Madridon kívül a másik trónkövetelő a Sevilla. A két naggyal ellentétben a végig kiegyensúlyozott, idegenben és otthon egyaránt markáns és eredményes támadójátékot produkáló gárda egyetlen buktatója a többfrontos helytállás lehet.

Címvédőként még állnak és elsőszámú esélyesnek számítanak az UEFA-kupában, a Spanyol Kupában háromgólos előnnyel várják az elődöntő visszavágóját a Depor ellen.

Több mint valószínű: ha csak a bajnokságra koncentráltak volna, kihasználva a nagyok botlásait, formájuk alapján már tetemes előnnyel állhatnának a tabella élén. De bizony őket is érték kellemetlen meglepetések.

Az inernetes szavazóknál a Real a befutó

A Marca című spanyol lap internetes oldala megszavaztatta olvasóit arról, hogy jelen állás szerint melyik csapatnak van a legtöbb esélye a bajnoki cím megszerzésére. Hétfőn kora délután már majd’ ötvenezer szavazat érkezett, amelynek döntő hányada, egészen pontosan 43.29 százaléka Real Madrid aranyérmet vár. A Barcelonára 32.74, a Sevillára 14.46, míg a Valenciára már csak 5.43 százalékot érő szavazat érkezett. De azért 4.08 százalékban még másokban is bíznak, inkább a fanatikus, mintsem a realista olvasók.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik