MTI
M. B.
2023.05.26 13:04 Frissítve: 2023.05.26 13:04

Női röpi Európa-liga: nehéz csoportban az átalakuló magyar válogatott

Nehéznek tűnő feladat előtt áll az Európa-liga arany divíziójában a magyar női röplabda-válogatott, amelynek az ukránok és a franciák ellen kellene kivívnia a továbbjutást.

Alessandro Chiappini (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Az augusztusi Európa-bajnokságra is összpontosító együttes márciusban kinevezett szövetségi kapitánya, az olasz Alessandro Chiappini az MTI-nek elmondta, az ukrán csapat – amellyel a magyarok tavaly négyszer találkoztak, s háromszor alulmaradtak – hónapok óta együtt készül, stabil az alapjátéka, így némi előnyben van fiatal együttesével szemben.
   
„Eddig meg vagyok elégedve a lányok hozzáállásával és a motivációval. Fegyelmezetten dolgoztak, mindent igyekeznek megtenni, ez pedig jó alapot ad a továbbiakra” – jelentette ki a tréner, aki jelezte, a taktikát igyekszik a játékosok egyéni képességeihez igazítani.
   
Chiappini elmondta, a két hétvégi mérkőzésen minden játékosára számíthat, így ott van a csapattal a német élvonal legjobbjának megválasztott átló, Németh Anett is.   

A 2015-ben El-győztes magyar válogatott múlt hétvégén két svédországi edzőmeccsel készült a sorozatra, míg a 2017-ben aranyérmes ukránok szlovákok elleni két győzelemmel hangoltak a megméretésre.
   
A trió harmadik résztvevője a címvédő francia válogatott, amely ráadásul jövőre rendezőként olimpiai résztvevő lesz, így a mostani El-idény az ötkarikás felkészülés egyik utolsó fontos állomása számára. A magyarok legutóbb a 2021-es Eb-selejtezők során találkoztak a franciákkal, akkor a magyarországi és a franciaországi mérkőzést is az idegenben játszó együttes nyerte 3:2-re.
   
A nőknél a három csoportból a győztesek mellett a legjobb második jut elődöntőbe, melyet jelen állás szerint oda-visszavágós rendszerben rendeznek.
   
Az A-csoportban Belgium, Bosznia-Hercegovina és Svédország, a B-ben Csehország, Szlovákia és Románia szerepel.

2023.07.22 22:52:27

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A fene nagy profizmus jóvoltából a kívülállónak mostanság csak sejtései lehetnek arról, mi történik a színfalak mögött, fogalmam sincs, hogy kezelik az edzők a »buzeklacikat«. Én azt vallom, hogy szót kell (igen: kell) velük érteniük.

2023.04.15 23:07:01

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Minden sportágban sokkal feszítettebb a versenynaptár, több a torna, a mérkőzés, a válogatott és a klubszezon egymásba csúszik, már nyáron sincs megállás.

2023.03.08 17:53:20

Röplabda nemzetisport.hu

Dékány Bernadett és Petőváry Panni is az élvonalban szereplő Egaleo együttesében pallérozódik.

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.