V. J. 2021.06.02 21:11 Frissítve: 2021.06.03 19:59

Női röpi El: a csehek ismét két vállra fektették a magyarokat

A magyar női röplabda-válogatott 3:0-ra kikapott Prágában a házigazda cseh csapattól az Európa-liga arany divíziójának szerdai negyedik fordulójában.

Ismét kikapott a csehektől a magyar csapat (Fotó: MRSZ/Facebook)

 

A magyarok a vasárnapi, csehek elleni vereséget követően hétfőn városnézéssel, majd kedden egy edzéssel hangoltak a csehek elleni „visszavágóra”. Jakub Gluszak szövetségi kapitány a mérkőzés előtt az MTI-nek hangsúlyozta, nagyon szeretnék megmutatni, hogy a házigazda elleni rossz teljesítmény csak kisiklás volt, és reményét fejezte ki, hogy tanítványai ezúttal a szebbik arcukat mutatják.

Ennek megfelelően együttese jól kezdett az öt nap alatt negyedszer pályára lépő rivális ellen, és bár a csehek a játékrész derekán fordítottak, a magyarok a csapatkapitány Török Kata, valamint Pekárik Eszter ponterős játékának köszönhetően a hajrára fordulva három ponttal vezettek. Az utolsó periódus azonban nem sikerült jól, így fordított a rivális.

A második szettnek csak az első harmadában tudta tartani a lépést a magyar csapat, a házigazdák 9-9 után három-négypontos előnyt alakítottak ki, amit végig megőriztek, ezzel megduplázva fórjukat. A magyarok ebben a periódusban rengeteg hibával – hálóérintések, nyitásrontások – segítették ellenfelüket.

A harmadik játszmára maradt az előző második felére becserélt Bleicher Réka a feladó, de hiába voltak a magyaroknak időnként szép megoldásaik, a precízebben, kevesebb hibával röplabdázó csehek szép lassan felőrölték az ellenállásukat, és 81 perc alatt begyűjtötték mindhárom pontot.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a csehek átlója, Gabriela Orvosová volt 20 ponttal, a magyarok közül Török Kata és Kiss Gréta egyaránt 15-ig jutott.

A csoportokból az első helyezett jut biztosan a június 19-20-i, bulgáriai négyes döntőbe. Amennyiben a torna házigazdája első helyen zár csoportjában, úgy a három csoport legjobb másodikja is kvalifikál a végjátékra.

A csoportriválisok közül a magyar csapat a horvátokkal és a fehéroroszokkal az augusztus 18-án kezdődő Európa-bajnokságon is azonos csoportban szerepel.

Jakub Gluszak csapata csütörtökön 16 órától a beloruszokkal találkozik, pénteken a horvátok ellen zárja az EL-t.

RÖPLABDA
Női Európa-liga, arany divízió
4. Forduló, Prága
C-csoport

Fehéroroszország–Horvátország 3:2 (23, –16, 16, 24, 9)
Magyarország–Csehország 3:0 (21, 21, 20)
Prága. V: Miklosic (szlovén), Kralovic (szlovák)
MAGYARORSZÁG: Török 15, Pekárik 7, Vezsenyi 8, Kiss G. 15, Bodovics 2, Bagyinka. Csere: Tóth F. (liberó), Gyimes 1, Bleicher 1, Szűcs K. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak
CSEHORSZÁG: Kossanyiova 9, Trnkova 8, Orvosova 20, Hodanova 10, Simanova 9, Valkova 1. Csere: Dostalova (liberó), Bajusz. Szövetségi kapitány: Jannisz Atanaszopulosz
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak:
– A mai meccsen az elsődleges cél az volt, hogy jobban játszunk, mint az előző csehek elleni találkozón. Ez sikerült, így nem vagyok elégedetlen. A riválisunk előrébb tart, mint a mi jelenlegi csapatunk, de holnap a fehéroroszok ellen fontos találkozó vár ránk, szeretnénk a mai energiát és hozzáállást átmenteni akkorra is. Meccsről meccsre látszik a fejlődés a csapaton, és ez volt a sorozat előtt az alapvető célkitűzés.

A csoport állása: 1. Csehország 12 pont, 2. Horvátország 6, 3. Fehéroroszország 4, 4. Magyarország 2

(MTI)

2021.05.12 10:30:01

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Szűk körű klub tagja lett Jókay Zoltán: mindkét szakágban van már bajnoki és kupaaranya.

2021.04.09 23:28:37

Röplabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha megkövetelni nem is lehet, reménykedni muszáj abban, hogy a sport, a játék erősebb.

2020.10.10 10:46:40

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Olykor bajba került a nagy szája miatt, de amit elért azt mind a röplabdának köszönheti.

2020.08.08 23:17:46

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Brutálisan kemény ötjátszmás háború ért véget, Pista. Enyhén szólva nem a kedvenc posztodon játszottál.

2020.06.17 19:02:05

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sportág valaha volt legeredményesebb edzője a matematikából, a balettből is alapelemeket vesz át az erőröplabdájához.