Férfi röplabda El: Bögöly Gábor megkoronázná a kiváló idényét

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.23. 08:58
null
<strong>Bögöly Gábor</strong> és társai könnyen megtalálták egymással a közös hangot a nemzeti csapatot (Fotó: Földi Imre)
Mindenki motivált, a kitűzött célért száz százalékig és profi hozzáállással küzd a jövő héten Európa-liga-elődöntőt vívó magyar válogatottban.

Elszántan készül a megfiatalított és átalakulóban lévő magyar férfi röplabda-válogatott, amely a veretlenül megvívott csoportkör után jövő héten a fináléért lép pályára az Ezüst Európa-ligában.

A mieink az elődöntőben az A-csoportban másodikként záró Ciprussal találkoznak, az első, idegenbeli meccset június 28-án, a békéscsabai visszavágót július 1-jén vívják. A másik ágon Ausztria Lettországgal küzd meg a fináléba jutásért. Ha a Nagy Péter irányította csapat sikerrel veszi a ciprusiak elleni párharcot, a döntőben folytathatja, a meccseket július 6-án és 9-én rendezik, az itthoni találkozóra szintén Békéscsabán kerülne sor. Az Ezüst El győztese jövőre az Arany-divízióban szerepelhet. A férfi nemzeti csapat (amely világbajnokságon 1978-ban, Európa-bajnokságon 2001-ben járt legutóbb) két éve volt hasonló magasságokban, amikor négyes döntőbe jutott és végül bronzérmesként zárt az Ezüst El-ben.

„Kifejezetten jól vagyok, kaptam plusz egy hét pihenőt. A srácokat látva a többiek is kifújták magukat, leginkább az utazás vett ki belőlük sokat az utolsó körben. Mindenki sikerre éhesen folytatta a munkát – mondta a magyar válogatott ütője, Bögöly Gábor, aki kisebb vállsérülés miatt kihagyta a grúziai, már tét nélküli, múlt hétvégi utolsó csoportmérkőzést. – Nagy Péter azt a fajta terhelést szeretné elérni, ami esetlegesen már a döntőhöz is elég lenne. Nem a minimumra törekszünk, hanem arra, amit maximálisan ki lehet hozni belőlünk ebben a másfél hétben a ciprusiak elleni párharcig. Nem tartalékolunk, de értelemszerűen a finálé még messze van, egyelőre nem kell beszélni róla. Ettől függetlenül bízunk benne, hogy túllépünk az elődöntőn – az eddig látottak alapján úgy érzem, ennyi bőven van a csapatban.”

A szövetségi kapitány korábban arról beszélt, hogy a másik csoportból a gyengébb csapattal találkoznak az elődöntőben, és ha már eljutottak idáig, szeretnének döntőt játszani. Az elmúlt év végén kinevezett, 39 éves korábbi válogatott feladó-átló a folyamatos előrelépésben gondolkozik továbbra is, és abban bízik, hogy azokat a játékelemeket, amelyek még nem működnek üzembiztosan, javítani tudják, így hétről hétre fejlődnek.

„Nagyon jó társaságot válogatott össze Nagy Péter, minden srác a keretben rendkívül normális és értelmes, így könnyű volt megtalálni a közös hangot – folytatta a Kaposvárral tavasszal bajnoki címet nyerő Bögöly, akit az elmúlt idény legjobbjának is megválasztottak az Extraligában. – Mindenki motivált, a kitűzött célért száz százalékig küzd és ehhez tartja magát, profi a hozzáállásunk, hiába fiatal az együttesünk. Az elmúlt több mint öt hét nagyon hasznos volt, van jövőnk.”

A 25 éves ütő szerint a magyar válogatott az elődöntő esélyese.

„Ha a mi és a ciprusiak eddig lejátszott meccseiből indulok ki, ezeket összehasonlítva illene megnyernünk a párharcot –  szögezte le Bögöly Gábor. – Nagyon örülnénk, ha továbbjutnánk és még egy lapáttal rá tudnánk pakolni az eddigi szereplésre és teljesítményünkre. Bízunk benne, hogy sikerül, utána pedig már nem lenne akkora csoda, ha az aranyat is elhódítanánk. Ha már eljutnánk odáig, nem mennénk feltett kézzel abba a párharcba sem. Ez azonban még messze van. Nagyon jó idény van mögöttem, minden sikerült, örülök ennek, és büszke vagyok a kaposvári csapatra, arra, amit elértünk. Ennek igazi megkoronázása lenne, ha a válogatottal döntőt játszhatnánk az Ezüst El-ben.”   

EZÜST EURÓPA-LIGA, FÉRFIAK
B-csoport. A magyar válogatott eredményei:
–Grúzia 3:0, 3:0
–Ausztria 3:2, 3:0

A B-csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 11 pont (12:2), 2. Ausztria 7 (8:6), 3. Grúzia 0 (0:12)
Az A-csoport végeredménye:   1. Lettország 12 pont (12:0), 2. Ciprus 6 (6:6), 3. Feröer 0 (0:12). Az első két helyezett bejutott az oda-vissza vágós elődöntőbe.
Elődöntő. 1. mérkőzés. Június 28. (Nicosia): Ciprus–MAGYARORSZÁG, 19. Visszavágó. Július 1. (Békéscsaba): MAGYARORSZÁG–Ciprus, 18



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik