Férfi röplabda Extraliga: maratoni meccsen nyert a Kaposvár

Vágólapra másolva!
2022.10.21. 21:26
null
Fotó: Facebook/Fino Kaposvár
A Kaposvár házigazdaként hatalmas csatában 3:2-re legyőzte a MAFC-ot a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 4. fordulójában, pénteken.

A maratoni első játszmát hat szettlabda hárításával tudták megnyerni a hazaiak, de a MAFC a következő szettben sokkal jobban játszott és simán egyenlített. A harmadik felvonásban a Kaposvár hiába vezetett 16:11-re, ezt követően csak három pontot szerzett, így hátrányba került.

A negyedik etap hazai örömjátékot hozott, a rövidített szett elején pedig hiába vezetett a MAFC több ponttal, a kaposváriak fordítottak, majd drámai végjátékot követően, két mérkőzéslabdát hárítva a győzelmet is megszerezték.

A 150 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa a MAFC bolgár légiósa, Hrisztijan Dimitrov volt 35 ponttal, a hazaiaktól a kubai Hermes Quevedo Hernández 26 pontig jutott.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA
ALAPSZAKASZ
4. FORDULÓ

Fino Kaposvár–MAFC-BME 3:2 (31, –20, –19, 13, 20)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 293 néző. Vezette: Bátkai-Katona, Tillmann
FINO: Iván B. 6, Mancsev 7, Hubicska 10, Lescay 18, Hernandez 26, Bögöly 16. Csere: Bozóki (liberó), Kalmár 3, Donisthorpe, Fenyvesi 1, Tóth G. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics
MAFC: Gomez Galvez 3, Krupánszki 13, Eke 12, Dimitrov 35, Topuzliev 10, Gacs 6. Csere: Pápai (liberó), Kunert, Torbica 2, Bakóczy 1, Szabó B. 1, Kókai. Vezetőedző: Nagy Péter
MESTERMÉRLEG
Szlobodan Prakljacsics:
– Köszönjük a szurkolást a kilátogató szurkolóinknak! Örülök a győzelemnek! Küzdelmes mérkőzés volt, s sikerült a kiélezett végjátékokban higgadtnak maradnunk. Fegyelmezettebbeknek kell lennünk, és be kell tartanunk a megbeszélt taktikát, másképpen megtörténhet ismét, ami a Kecskemét és most a MAFC ellen. Dolgozunk tovább.
Nagy Péter: – Csalódott vagyok a végkifejlet miatt, az elmúlt három évben soha nem foglalkoztam a bírói ítéletekkel, de úgy érzem, hogy az ötödik szett végén belenyúltak a mérkőzésbe. Számomra ez elfogadhatatlan! Ettől függetlenül a Kaposvár is megérdemelte a győzelmet. Mindkét csapat ugyanúgy küzdött és hajtott a győzelemért. Tanulság, hamarabb el kell dönteni ezeket a találkozókat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik