BATE-Roma: a nehéz kötelező

2625742 26257422625742 2625742
Vágólapra másolva!
2015.09.28. 17:09
Tovább hullámzik csapatunk a meccsek tengerében: most Fehéroroszország metaforikus partjaira vetődünk, ahol a tavalyi (és azelőtti, és azelőtti...)...

Tovább hullámzik csapatunk a meccsek tengerében: most Fehéroroszország metaforikus partjaira vetődünk, ahol a tavalyi (és azelőtti, és azelőtti...) 2006 óta folyamatosan bajnok BATE Boriszov csapata lesz az ellenfelünk, legalábbis a csapat azon kis részének, aki még játékra alkalmas.tavalyi (és azelőtti, és azelőtti...) 2006 óta folyamatosan bajnok BATE Boriszov csapata lesz az ellenfelünk, legalábbis a csapat azon kis részének, aki még játékra alkalmas.

A csoport 3. és 4. kalapos tagjai, szóval elő a streamekkel!

Kezdjük először az ellenfél bemutatásával: a Borisov Automobil and Tractor Electronics csapatát 1973-ban alapították, de 3 bajnoki cím után, 11 évvel később megszűnt. 1996-ban újraélesztették, majd a 3. osztályból két év alatt felkerült a fehérorosz Premier League-be, ahol eddig csak 2005-ben végzett az első hárman kívül, és 11-szer nyerte meg (ebből az elmúlt 9 alkalommal zsinórban). 2008-ban ők lettek az első fehérorosz csapat akik bejutottak a BL csoportkörébe, azóta ötödszörre indulnak itt (kétszer az EL-ben, innen 1 továbbjutás), de mindössze egy harmadik helyet tudtak elérni, akkor is a Fenerbahce ellen kiestek az EL legjobb 32 között. Jelenleg a bajnokságban természetes élőhelyükön, az első helyen találhatóak, 5 fordulóval a vége, és 12 ponttal a második Dinamo Minsk előtt. Nagyjából egy éve egy új stadionnal is bővült a csapat: a Borisov Aréna 40 millió euróba került, és 13.126 ember befogadására képes (egyszer (egy válogatott meccsen) majdnem megtelt: 5 ember hiányzott). A klub egyébként nem annyira az összevásárolt dél-amerikai tehetségekre épít, hanem a hazai utánpótlás, így válogatott az alapja, pár környékbeli országból érkező légióssal kiegészítve. A játékoskeretük értéke a transfermarkt szerint nagyjából Dzeko-éval, egyenlő.

Szép stadion, remélhetőleg kellemes emlék lesz az ellátogató vendégszurkolóknak.

Ezekből talán látszik, hogy nem kéne, hogy problémát okozzanak a Roma-nak, de a foci nem így működik, a Roma meg pláne. Egyrészt nem kellemes ennyit utazni miközben futószalagon érkeznek a meccsek, ráadásul nagyon ismeretlen az ellenfél, reméljük Rudi rendesen felkészül. Óriási teher nehezedik most (is) rá: 16 fős játékoskerettel kell nyernie! A Carpi ellen izomsérülés miatt le kellett cserélni Keita-t, és Totti-t, mindkettejük állapotát 10 napon belül újra vizsgálják, míg Dzeko biztosan kihagy egy hónapot a jobb térde miatt. Ezek közben szép csendben Iago is kidőlt, még nem tudni mennyi időre, remélhetőleg nem komoly. Ilyen körülmények között Garcia-nak meg kell mutatnia, hogy mennyire okos, hogyan tudja kihasználni a játékosait, hiszen csak 5 lesz belőlük a cserepadon, ebből is egy a felépült Szczesny, a nagyon bizonytalan Castan, és az a Florenzi aki szintén sérüléssel küszködött pár napja.

A harmadik számú mezünk is bemutatkozik.

Így egyszerre nehéz, és könnyű feladat a kezdő összetétele: kevés az opció, tehát sok egyértelmű döntés van, viszont úgy kell összeállítani a csapatot, hogy minél több változtatási lehetőség maradjon a meccs közben. A kapuban De Sanctis eléggé biztosra vehető, előtte a védelemben Manolas, és Digne helyzete hasonló még, és azt sem hinném, hogy Castan most kapna lehetőséget, (bár lehet, annyira nem lehet rossz állapotban, ha már több mint egy hónapja végigjátszott 90 percet) tehát De Rossi is újra itt játszhat. A jobb oldalon én Florenzi-t inkább hagynám a cserepadra, hiszen ki tudja milyen az állapota, ráadásul csereként bárki helyére bevethető, ami most nagyon fontos. Így a szombati teljesítménye után Maicon kezdhetne, de én Torosidis-nek is örülnék, ne kockáztassunk sérülést a brazilnál. A középpályán nem bővelkedünk lehetőségekben: Nainggolan helye biztos, de Vainqueur játékára is nagy esély van, bár lehet, hogy kikerül ha Castan játékra alkalmas. A csatárok mögött nagyon nagy feladata lesz Pjanic-nak, (akit jó lenne már pihentetni is néha, én nagyon féltem) elöl pedig a legnagyobb eséllyel Salah-Gervinho-Iturbe csatár szélső-trióval rohamozunk majd. Természetesen ez 4-3-3-ra vonatkozik, mivel, hát... ismerjük Rudi-t, de a felállásban is lehetnek változtatások, és akár végre Ucan is normális lehetőséget kaphatna (mivel támadni kell, és William nem 100%-os). Ezzel pedig észrevétlenül eljutottam oda, hogy minden kerettagot megemlítettem. De tényleg, ennyien vannak. A cserekapuson kívül 1 játékos nem fog csak játszani (valószínűleg. Azért azt a 3 cserét csak ki kell használni).

Visszatér a "mindenes", fontos szerep hárulhat rá.

Ezzel a szűk kerettel kell tehát győzni a BL-ben, hiszen az egyik alap követelés a továbbjutáshoz a BATE elleni 6 pont megszerzése, és pont ezért tartottam tőlük nagyon, már a szezon elején is. Remélem aztán valamelyik (vagy mindkét csapat) rám cáfol, és vagy megnyerjük a meccset, vagy elveszti a Boriszov, (gondolom mindenki érzi a különbséget) nekem mindegy, de csak ezzel együtt lehet bármi értelme is a Barca ellen szerzett 1 pontnak, (akik most Messi nélkül a Leverkusen-t fogadják). Formákról, esélyekről most nem nagyon beszélek, kevés értelme van: mindenki tudja, hogy bármire képesek vagyunk, és nem csak pozitív, hanem negatív értelemben is. Abban bízhatunk, hogy a Carpi elleni meccsen több játékos formába lendült, és hogy a fehéroroszok nem annyira felkészültek/fegyelmezettek taktikailag, mint egy olasz csapat, és akár a támadóink sebessége által generált szél is megzavarhatja a "traktorosokat".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik