Rio 2016: történelmi rekordokkal indult az „első" nap

Vágólapra másolva!
2016.08.03. 22:31
A hihetetlennél is hihetetlenebb meccset játszott egymással a kanadai és az ausztrál női labdarúgó-válogatott a riói olimpia szerdai napján.

Korábban beszámoltunk róla, hogy elképesztő potyával indult az olimpia, most pedig tovább íródott a drámai nap története. Korábban beszámoltunk róla, hogy elképesztő potyával indult az olimpia, most pedig tovább íródott a drámai nap története.

Tizenkilenc másodperc. Ennyi kellett Janine Beckie-nek, hogy betaláljon az ausztrál kapuba, miután egy labdaszerzést követően pontos labdát kapott középen, majd az üres kapuba lőtt, ezzel megszerezte minden idők leggyorsabb gólját női labdarúgótornán az olimpiák történetében (eddig 40 másodperc volt a rekord). Tizenkilenc perc. Ennyi pedig a szintén kanadai Shelina Zadorskynak kellett, aki az olimpiák történetének leggyorsabb piros lapját kapta (eddig a 43. perc volt a rekord).

A második félidőben az emberhátrányban játszó kanadai csapat tizenegyest is hibázott, majd egy kapushibát követően Christine Sinclair megszerezte az együttes második gólját, így Kanada megszerezte a győzelmet.

A csoport másik mérkőzésén a Marozsán Dzseniferrel felálló németek kiütéses győzelmet (6–1) arattak Zimbabwe felett. Az európai csapat első gólját a meccset végigjátszó magyar származású középpályás készítette elő a 22. percben.

A G-csoportban a világbajnok amerikaiak Carli Lloyd és Alex Morgan találataival múlták felül Új-Zélandot.

OLIMPIA, NŐI LABDARÚGÁS
F-csoport
Kanada-Ausztrália 2–0

Zimbabwe–Németország 1–6

E-csoport:
Svédország–Dél-Afrika 1–0
Brazília–Kína 3–0

G-csoport:

Egyesült Államok–Új-Zéland 2–0
03.00: Franciaország–Kolumbia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik