Paralimpia: Sors az újabb címvédésért ugrik vízbe; kajakdöntők

Vágólapra másolva!
2016.09.14. 19:21
Sors Tamás sorozatban harmadszor próbálja megnyerni a 100 méteres pillangóúszást, parakajakban négy magyar száll vízre a délelőtti döntőkben, a kerekesszékes vívóknál pedig a női párbajtőrcsapatért lehet izgulni a riói paralimpia csütörtöki versenynapján.

Az uszodában Sorson (S9) kívül még a küldöttség legfiatalabb tagja, a 14 éves Konkoly Zsófia (S9) is vízbe ugrik a délelőtti előfutamok során, ugyancsak 100 méter pillangón, míg a Rióban eddig két érmet szerzett Pap Bianka (S10) 400 gyorson próbál bejutni az esti döntőbe.

A női párbajtőrcsapat – Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi és Veres Amarilla – reggel kezd a Karióka 3-as csarnokban, győztest a nap végén avatnak.

A kajakosoknál Váczi Anita és Suba Róbert (mindkettő KL1), valamint Varga Katalin és Rozbora András (mindkettő KL2) versenyez a fináléban 200 méteren, közülük talán az idei, moszkvai Európa-bajnokság kétszeres aranyérmesének, Subának van a legnagyobb esélye az éremszerzésre.

A csütörtöki versenynapon az atléták közül Csontos Piroska (T20) lesz érdekelt a távolugrás döntőjében, a Csonka András és Zborai Gyula alkotta asztaliteniszcsapat pedig az elődöntőben állhat asztalhoz, feltéve, ha szerdán este sikerrel veszi a kínaiak elleni negyeddöntőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik