Továbbra is Sébastien Loeb vezet, a két Citroën utolérhetetlen

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.01.25. 18:05
A 76. Monte-Carlo-rali pénteki napján a csütörtökön látottak ismétlődtek meg. Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) magabiztosan vezet spanyol csapattársa, Daniel Sordo (Citroën C4 WRC) előtt, a mezőny csak madártávlatból követi a két Citroën-pilótát. A harmadik legjobb Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) hátránya is több mint másfél perc, a többi versenyző azonban ettől sokkal jobban le van maradva a világbajnoki címvédőtől. Petter Solberg és Chris Atkinson (Subaru Impreza WRC) bár remekül teljesítenek, a régi autó miatt nem tudnak versenyképes időket futni.
A viadal holnap további hat szakasszal folytatódik, míg vasárnap öt gyorsasági vár a mezőnyre
Reuters
A viadal holnap további hat szakasszal folytatódik, míg vasárnap öt gyorsasági vár a mezőnyre
A viadal holnap további hat szakasszal folytatódik, míg vasárnap öt gyorsasági vár a mezőnyre
Reuters
A viadal holnap további hat szakasszal folytatódik, míg vasárnap öt gyorsasági vár a mezőnyre

Ma már nem volt jég a gyorsaságikon, ami a címvédő Loebnek kedvezett, lévén így egy sima aszfaltos futamról van szó. A regnáló világbajnok végig magabiztosan autózott a mai napon is, és jó úton halad a rekordot jelentő ötödik monte-carlói győzelme felé.

Csapattársa, a spanyol Sordo azt mondta, hogy nagyon próbálkozott - több szakaszt is nyert eddig -, de nem tudja utolérni csapattársát. Azonban Sordo még így is jócskán megelőzi a teljes mezőnyt.

A harmadik legjobb pilóta ma is Mikko Hirvonen volt, ellenben az ő ideje is csak egy harmadik helyre elég, közel másfél perces hátránnyal. A finn versenyzőnek a pénteki nap során sikerült felvennie a tempót Sordoval, de még így is majd fél perccel marad el a spanyoltól.

Hirvonen egyébként úgy vélekedett, hogy ha Loeb így folytatja aszfalton, akkor ezek a versenyek nagyon unalmasak lesznek.

Bár csak a negyedik-ötödik helyeken autóztak, kiválóan teljesít a Subaru két versenyzője, Chris Atkinson és Petter Solberg. Mindketten azt mondták, hogy mindent kihoznak az autóból amit lehet, azonban az ennél többre nem képes.

A 2003-as világbajnok Solberg kifejezetten csalódott volt, hogy nem küzdhet a győzelemért. Mint mondta, a csapat kizárólag az új autóra koncentrál jelenleg, így nagyon nehéz dolguk van. Megpróbálnak küzdeni, és a lehető legtöbb pontot megszerezni - a norvég pilótának nagyon nehéz feldolgozni a tényt, hogy pillanatnyilag nem küzdhet az elsőségért, azonban mint mondta, el kell fogadnia a helyzetet.

A mezőnyből ma is Toni Gardemeister és a Suzuki volt az, akiknek súlyos technikai problémái akadtak. A finn versenyző SX4 WRC-jének igen komoly motorgondjai voltak, ezért rengeteg időt veszített.

A Holczer Dániel, Markó Tibor (Honda Civic) páros két nap után a 42. helyen áll a verseny egyetlen magyar indulójaként.

A viadal holnap további hat szakasszal folytatódik, míg vasárnap öt gyorsasági vár a mezőnyre.

76. MONTE-CARLO-RALI: A VILÁGBAJNOKSÁG ELSŐ FUTAMA

ÁLLÁS KÉT NAP UTÁN (8 SZAKASZ, 162,66 VERSENYKILOMÉTER) - ÉLMEZŐNY:
1. Sébastien Loeb (francia, Citroën C4 WRC) 1:36:44,9 óra
2. Daniel Sordo (spanyol, Citroën C4 WRC) + 56,6 másodperc
3. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) + 1:22,8 perc
4. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru Impreza WRC) + 2:28,6 perc
5. Francois Duval (belga, Ford Focus WRC) + 2:42,6 perc
6. Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) + 3:09,6 perc
7. Gigi Galli (olasz, Ford Focus WRC) + 5:21,1 perc
8. Jean-Marie Cuoq (francia, Peugeot 307 WRC) + 5:27,9 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik