Olaszország: már 50 millió eurónál jár a licit az „új Pirlóért”

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.12.03. 12:10
null
Sandro Tonali (középen) a Juventus egyik legfőbb kiszemeltje a nyárra (Fotó: AFP)
Akár 50 millió eurót is megérne a Juventusnak Sandro Tonali – írja a goal.com. A játékstílusa és fizimiskája miatt egyaránt Andrea Pirlóhoz hasonlított, háromszoros olasz válogatott középpályást korábban – többek között – az Interrel, a Milannal, az Atlético Madriddal, a PSG-vel és a Manchester Cityvel is szóba hozták.

 

„Az ügynöke és a szülei szerint ötvenmilliót ér, ezt el is mondták. Hát nekem nem! Nekem legalább háromszázmilliót. Nem akarom eladni, de ha valaki megvenné, ennyivel lehet kopogtatni” – mondta október végén Sandro Tonaliról a Brescia elnöke, Massimo Cellino a Gazzetta dello Sportnak.

A goal.com információi szerint a klubvezető kérésének csak a fele teljesült: kopogtattak Tonaliért – méghozzá Torinóból. De nem 300 millió euróval, „csupán” az ügynökök által is emlegetett 50 millióval.

A lap megjegyzi, a Juventus mindenképpen szeretne egy megbízható, ám fiatal, s lehetőség szerint olasz középpályást igazolni. A leírás remekül illik Tonalira, aki a Pirlo-analógia miatt is kézenfekvő választás a torinóiak számára. A 2017-ben visszavonult, a Juventusszal 2011 és 2015 között zsinórban négy bajnoki címet szerző, és egyszer BL-döntőző karmester szintén a Bresciában lett profi futballista…

Tonali csupán 17 éves volt, mikor a Serie B-ben bemutatkozott a Brescia felnőttcsapatában, tavaly ősszel a másodosztályból kapott meghívót az olasz válogatottba – igaz tényleges debütálására 2019 októberéig várnia kellett, anno az Egyesült Államok elleni felkészülési mérkőzést a kispadról nézte „csak” végig.

A Transfermarkt által 30 millió euróra taksált játékos a 2019–2020-as idényben egy kivétellel a Brescia mindegyik tétmeccsén szóhoz jutott, 14 találkozón egy gólja és két gólpassza van.

Lapértesülések szerint a Juventus mellett több nagy olasz klub is bejelentkezett már érte, illetve a Manchester Cityvel, a Paris Saint-Germainnel és az Atlético Madriddal is kapcsolatba hozták az elmúlt hónapokban.

A Brescia 14 forduló után az olasz bajnokság utolsó, 20. helyén áll. A Juventus egy pont hátránnyal a második az éllovas Internazionale mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik