Olasz Kupa: a Samp lesz a zebrák ellenfele a 16 között

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.16. 22:50
null
A Lecce búszúztatta a Speziát (Fotó: AFP)
A Serie A-ban szereplő Spezia meglepetésre hazai pályán 2–0-ra kikapott a jelenleg másodosztályú Leccétől, míg a Sampdoria fordulatos meccsen, 2–1-re legyőzte a Torinót, így utolsóként jutott az Olasz Kupa nyolcaddöntőjébe, ahol a Juventusszal találkozik. 

 

A Lecce már az első félidőben vezetést szerzett a lengyel Marcin Listkowski fejes góljával, majd a második félidőben megduplázta előnyét, így különösebb erőfeszítés nélkül, 2–0-ra legyőzte az első osztályú kihívóját. A Serie B-ben jelenleg harmadik Lecce a Romával találkozik a 16 között.

A Sampdoria a veterán Fabio Quagliarella tizenegyesével ragadta magához a vezetést az első félidőben, ám az 54. percben Rolando Mandragora – szintén büntetőből –egyenlített. Mégsem örülhettek sokáig a torinóiak, hat perccel később újfent vezetettek a hazaiak, s a hármas sípszóig megőrizték egygólos előnyüket, így ők jutottak a nyolcaddöntőbe.

OLASZ KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Spezia–Lecce (II.) 0–2
Sampdoria–Torino 2–1

SZERDAI MÉRKŐZÉSEK
Hellas Verona–Empoli 3–4
Cagliari–Cittadella (II.) 3–1
Fiorentina–Benevento (II.) 2–1

KEDDI MÉRKŐZÉSEK
Venezia
Ternana (II.) 3–1
Udinese–Crotone (II.) 4–0
Genoa–Salernitana 1–0

A legutóbbi bajnoki idény első nyolc helyezettje – az Internazionale, a Milan, az Atalanta, a Juventus, a Napoli, a Lazio, a Roma és a Sassuolo – a következő körben, a nyolcaddöntőben csatlakozik a küzdelmekhez.

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Juventus–Sampdoria
Sassuolo–Cagliari
Napoli–Fiorentina
Atalanta–Venezia
Milan–Genoa
Lazio–Udinese
Roma–Lecce
Internazionale–Empoli
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik