Olasz Kupa: megtört a jég, Sevcsenko nyert a Genoával

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.12.14. 23:14
null
Andrij Sevcsenko első genovai sikerét ünnepelhette (Fotó: AFP)
A Genoa 1–0-ra legyőzte a Salernitanát a labdarúgó Olasz Kupa kedd esti mérkőzésén, és bejutott a legjobb 16 közé. A keddi játéknapon ugyancsak hazai győzelemmel jutott tovább az Udinese és a Venezia. A Genoa következő ellenfele a Milan, az udinei csapaté a Lazio, a Veneziáé az Atalanta lesz.

 

Caleb Ekuban fejelte a genovaiak továbbjutását jelentő gólt; a nyáron igazolt támadónak ez volt az első gólja a Genoában, a nemrégiben kinevezett vezetőedző, Andrij Sevcsenko pedig az első győzelmének örülhetett.

Ignacio Pussetto kezdte és zárta az udinei gólgyártást, két védhetetlen lövése között Sebastian De Maio fejjel talált be, Isaac Success pedig értékesített egy tizenegyest – már a szünetben három góllal vezettek a hazaiak a Crotone ellen.

A Veneziának Daan Heymans szerzett vezetést a második félidő elején, Stefano Pettinari szinte azonnal egyenlített, de Domen Crnigoj gyorsan visszaállította az előnyt, majd a 81. percben Francesco Forte beállította a 3–1-es végeredményt.

OLASZ KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Keddi mérkőzések
Venezia–
Ternana (II.) 3–1
Udinese–Crotone (II.) 4–0
Genoa–Salernitana 1–0

A FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
Szerda
15.00:
Verona–Empoli
18.00: Cagliari–Cittadella (II.)
21.00: Fiorentina–Benevento (II.) (Tv: Sport2)
Csütörtök
18.00:
Spezia–Lecce (II.)
21.00: Sampdoria–Torino (Tv: Sport2)

A legutóbbi bajnoki idény első nyolc helyezettje – az Internazionale, a Milan, az Atalanta, a Juventus, a Napoli, a Lazio, a Roma és a Sassuolo – a következő körben, a nyolcaddöntőben csatlakozik a küzdelmekhez.

Domen Crnigoj szerezte a Venezia második gólját (Fotó: AFP)
Domen Crnigoj szerezte a Venezia második gólját (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik