Olasz Kupa: a Torino a ráadásban felőrölte a Pisát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.29. 23:40
Elsőként a másodosztályú Cesena jutott be az Olasz Kupa nyolcaddöntőjébe ama csapatok közül, amelyeknek ezért játszaniuk kell. A 22 csapatos Serie B 17. helyén álló klub az Empoli legyőzésével jutott a legjobb 16 közé. Másodikként a Chievo ment tovább, amely a Novarát győzte le könnyedén, míg a Torino a hosszabbításban őrölte fel a Pisát.

Az Olasz Kupa kiírása szerint az előző idény nyolc legjobb csapata (Juventus, Napoli, Roma, Fiorentina, Milan, Inter, Lazio, Sassuolo) a nyolcaddöntőben csatlakozik a küzdelmekhez. Ott egymással nem találkozhatnak, azokkal sorsolják össze, akik a mostani körből továbbjutnak.

Az olasz szövetség nem kedvez a kis csapatoknak, a meccset minden esetben a magasabb osztályú otthonában játsszák. Ezért is nagy bravúr a Cesenától a továbbjutás kiharcolása.

A 18 órás mérkőzésen az élvonalbeli Chievo a másodosztályú Novarát fogadta, és az első félidőben pontot is tett a mérkőzés végére, a harmincadik percben Roberto Inglese (a játékos három perc alatt talált be kétszer!) duplájával már 2–0-ra vezetett.

A vége 3–0 lett, így a Chievo könnyedén jutott tovább.

A Torinónak valószínűleg az lett volna a legjobb, ha rögtön a hosszabbítással kezdődik a másodosztályú Pisa elleni mérkőzés. A „bikák” a rendes játékidőben nem találtak a kapuba, majd a hosszabbításban négyszer is betaláltak, így ha nehezen is, de magabiztos győzelmet arattak.

OLASZ KUPA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT

Empoli–Cesena (II.) 1–2 (Gilardino 79., ill. Panico 67., Alejandro Rodríguez 102.) – hosszabbítás után
Chievo–Novara (II.) 3–0 (Inglese 27., 30. – a másodikat 11-esből., Cesar 49.)
Torino–Pisa (II.) 4–0 (Ljajics 92., M. López 111., Boyé 113., Belotti 117.)– hosszabbítás után

Szerdai mérkőzések
15.00: Palermo–Spezia (II.) (Tv: DIGI Sport1)
18.00: Atalanta–Pescara
21.00: Sampdoria–Cagliari

Csütörtöki mérkőzések
18.00: Genoa–Perugia (II.) (Tv: DIGI Sport2)
21.00: Bologna–Verona (II.) (Tv: DIGI Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik