Inter: nem nevezték Christian Eriksent a BL-keretbe

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.03. 10:58
null
Eriksent nem nevezték a BL-keretbe (Fotó: AFP)
Nem nevezte Bajnokok Ligája-keretébe az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) elmúlt idényének aranyérmese, az Inter Christian Eriksent, akinek a nyári Európa-bajnokság második játéknapján, június 12-én megállt a szíve a dán–finn meccs közben.

 

A korábban beültethető defibrillátort kapó Christian Eriksen ugyan visszatért klubjához, ám a jelenlegi olaszországi törvények szerint nem folytathatja pályafutását Itáliában, hiszen az olaszok minden olyan sportolót eltiltanak profi karrierjüktől, akinél szívrendellenességet tapasztalnak.

Ez alapján nem akkora meglepetés, hogy a 29 éves dán játékos kimaradt a milánóiak BL-keretéből (amelybe legkorábban 2022-ben regisztrálhatnak új játékosokat), ám az kérdéses, mit terveznek a felek a jövőre nézve. Eriksennek lehetősége lett volna máshová szerződni a nyári átigazolási időszakban – például visszatérhetne Hollandiába, ahol más szabályok vannak érvényben: Daley Blind szintén defibrillátorral futballozik az Ajaxban (Eriksen korábbi csapatában).

Az Interben 60 mérkőzésen pályára lépő játékos neve az olasz csapat Serie A-keretében sem szerepel.

Eriksen a Finnország elleni csoportmérkőzés első félidejének végén összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát.

AZ INTER BL-KERETE
Kapusok: Samir Handanovic, Ionut Andrei Radu, Alex Cordaz
Hátvédek: Denzel Dumfries, Roberto Gagliardini, Stefan de Vrij, Alekszandar Kolarov, Andrea Ranocchia, Milan Skriniar, Danilo D'Ambrosio, Matteo Darmian, Federico Dimarco, Alessandro Bastoni
Középpályások: Alexis Sánchez, Matias Vecino, Stefano Sensi, Ivan Perisic, Hakan Calhanoglu, Arturo Vidal, Nicolo Barella, Marcelo Brozovic
Támadók: Lautaro Martínez, Edin Dzeko, Joaquín Correa


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik