nemzetisport.hu
2016.09.25 21:22 Frissítve: 2016.09.27 14:54

Inter: De Boer a 28. percben cserélt, megtapsolta a stadion

Mint ismert, az Internazionale hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Nagy Ádámmal felálló Bologna ellen. A milánói csapat szempontjából nehezen kezdődött a mérkőzés, a szezon kezdete előtt nem sokkal kinevezett vezetőedző, Frank de Boer kevesebb mint fél óra elteltével cserére szánta el magát. Nem volt elégedett egyik középpályásával, a helyére egy rutintalan, 19 éves játékost küldött. A közönség értékelte az edző bátorságát.

De Boer nem finomkodik, ha kell, példát statuál (Fotó: AFP)

 

A Bologna Destro révén a 14. percben szerzett vezetést, De Boer pedig nem volt elégedett a látottakkal, főként a középpályát érezte lyukasnak. A 28. percben változtatott, lehívta a pályáról a francia Geoffrey Kondogbiát, aki sok hibával futballozott, alig volt jó döntése, csapata leggyengébb pontja volt.

A Giuseppe Meazza Stadion közönsége értékelte a mester bátor húzását, és megtapsolta Kondogbia lecserélését – számolt be róla a La Gazzetta dello Sport. Ez azért ritka jelenet a 28. percben.

A 2015-ben 31 millió euróért igazolt Kondogbia úgy vonult az öltözőbe, hogy rá se pillantott edzőjére. A helyére a mindössze 19 éves Assane Gnokouri állt be, akinek a mostani volt szezonbeli második Serie A-s mérkőzése. Az első szintén ezen a héten volt, az Empoli ellen.

„Ma reggel megbeszéltük, hogy nem bonyolíthatja túl a játékot a Bologna ellen. Egyszerű és határozott megoldásokat kértem tőle, de nem így cselekedett, és a gólt is ebből kaptuk. Már több alkalommal beszéltünk erről, de ő rendre elköveti ugyanazokat a hibákat” – indokolta Kondogbia lecserélését De Boer.

„Ezt nem fogadhatom el egyetlen játékostól sem. Ma reggel elmondtam neki, hogy mit várok tőle, de ő nem figyelt rám. Mi mást tehettem volna? Nem először fordult ez elő” – tette hozzá.

Kondogbia nincs egy hullámhosszon edzőjével (Fotó: AFP)

De Boer nem az első kemény döntését hozta meg Inter-edzőként. Érkezésekor elküldte a nyáron Roberto Mancini kérésére szerződtetett Caner Erkint, a Juventus elleni bajnoki előtt pedig kitette a csapatból Marcelo Brozovicot, miután a horvát idegesen reagált arra, hogy a holland a 46. percben lecserélte az Európa-liga csoportkörének első fordulójában Korhut Mihályék ellen.

2022.09.18 16:48:47

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Politano találatára Giroud még válaszolt, de Simeone fejes gólja mindent eldöntött.

2022.08.26 23:37:45

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az őrület elkezdődött Délen, az első számú ünnepelt pedig a mesterlövészek versenyét három góllal vezető, eddig jobbal, ballal és fejjel is egyszer betaláló Kvarachelia. Az egyik helyi lap már a Kvaradona becenévvel illette, mások „csak” a Napoli grúz Maradonájaként emlegetik, ez meg azért amennyire elismerő, annyira veszélyes is.

2022.08.10 11:15:04

Olasz labdarúgás H. Á.

Fordulóról fordulóra az olasz bajnokság teljes programja, eredmények, állás.

2022.08.03 13:16:21

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Lemaradt a BL-ről a „La Dea”, több alapember is távozhat a nyáron, ráadásul a Romát, az Intert és a Juvét erősítve.

2022.07.31 09:57:36

Olasz labdarúgás L. PAP ISTVÁN

A milánói Internazionale együttesét 1926 és 1936 között kizárólag magyarok irányították.