BL: „Újabb katasztrófa” – az olasz lapok sem kímélik a Juventust

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 08:50
null
A La Gazzetta dello Sport szerint Cristiano Ronaldo csalódást okozott a Porto ellen (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, az FC Porto óriási csatában jutott tovább a Juventus ellen a legjobb nyolc csapat közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A hosszabbításos visszavágó utáni kiesést követően az olasz lapok nem kímélték a torinói együttest, amellyel története során először esett meg, hogy egymást követő két BEK-, illetve BL-idényben már a legjobb 16 között elbúcsúzott a sorozattól.

 

La Gazzetta dello Sport: „Koromsötét Juve – Újabb katasztrófa a Bajnokok Ligájában, ismét kiesés a legjobb 16 között. Federico Chiesa nem volt elég, Cristiano Ronaldo csalódást okozott. A Porto tíz emberrel is kiejtette a Juventust. És a jövő tele van bizonytalansággal…”

A Corriere dello Sport címlapján Ronaldo „árulása” szerepel, valamint megemlíti, hogy a Porto több mint egy órát emberhátrányban játszva harcolta ki a továbbjutást. A lap emellett „a legkeserűbb éjszakáról” ír, Wojciech Szczesny hibáját is megemlíti, valamint Andrea Pirlo vezetőedzőt sem kíméli.

A torinói székhelyű Tuttosport „hihetetlen kiesésről” ír, és megemlíti, hogy Maurizio Sarrihoz hasonlóan Andrea Pirlo irányításával is a legjobb 16 között búcsúzott a sorozattól a Juventus.


BAJNOKOKLIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
JUVENTUS (olasz)–PORTO (portugál) 3–2(0–1, 2–1, 2–1)
hosszabbítás után
Torino,
Juventus Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Kuipers (holland)
JUVENTUS:Szczesny – Cuadrado, Bonucci (De Ligt, 75.), Demiral, Alex Sandro – Chiesa (Bernardeschi, 102.), Arthur (Kulusevski, 102.), Rabiot, Ramsey (McKennie, 75.) – Morata, C. Ronaldo.Vezetőedző:Andrea Pirlo
PORTO:Marchesín – Manafá, C. Mbemba, Pepe, Zaidu (Luis Díaz, 71.) – J. Corona (Diogo Leite, 118.), S. Oliveira (Loum, 118.), Uribe (Grujics, 90.), Otávio (Malang Sarr, 62.) – Marega (Toni Martínez, 106.), Taremi.Vezetőedző:S. Conceicao
Gólszerző:Chiesa (49., 63.), Rabiot (117.), ill. S. Oliveira (19., 115. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva:Taremi (54.)

Továbbjutott:aPorto,4–4-gyel, idegenben szerzett több góllal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik