BL: Pirlo szerint Morata kihagyott helyzete volt a döntő momentum

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 01:34
null
Hiába szenvedett a Juventus, nem sikerült továbbjutnia (Fotó: AFP)
Óriási csatában az FC Porto jutott tovább a Juventus ellen a legjobb nyolc csapat közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután az egygólos hazai győzelem (2–1) után Torinóban kikaptak ugyan a portugálok (2–3), de idegenben szerzett több góllal mégis ők léptek a következő körbe.


„Én lettem a Mérkőzés embere, de a díjat az egész csapat érdemelte ki, azért, amit ma tettünk, és azért, mert megszenvedtünk ezért a sikerét ebben az idényben – mondta Sérgio Oliveira, az FC Porto kétgólos középpályása. – Rendkívüli érzés két gólt lőni a Juventusnak idegenben. Nagyon örülünk a továbbjutásnak, abszolúte megérdemeltük, nagy dicsőség ez a klubnak és az országnak is. Szenvednünk kellett ezen a mérkőzésen, sokkal többet védekezni, mint általában, de mindig kerestük a lehetőséget közben a gólszerzésre. Nagyon boldogok vagyunk!”

„A csapatmunka volt a kulcsa a továbbjutásnak, amelyet nagyon megérdemeltünk. Nagyon nehéz szavakba önteni, micsoda munkát kellett elvégeznünk, miután emberhátrányba kerültünk, de megmutattuk, mire vagyunk képesek, a csapat végig koncentrált, és így könnyebb volt továbbjutni” – adta meg a 38 éves veterán, a kiválóan futballozó Pepe a siker kulcsát.

„Sérgio Oliveira sokat gyakorolta ezt a fajta szabadrúgást, sokat dolgozunk az ilyen szituációkon. Szerencsénk is volt, Sérgio jól lőtte el a labdát. Most egy kicsit élveznünk kell az elért sikert, ez már a miénk, senki sem veheti el tőlünk. Ha ilyen szellemiséggel és ilyen fegyelmezetten játszunk, mindenkinek kemény dió lesz a Porto” – tette még hozzá.

„Ez a két mérkőzés bekerül a klubhistóriába, a játékosok kiérdemelték a szurkolók csodálatát – így a portói mester, Sérgio Conceicao. – Csapatom hősökből áll, amely megmutatta, mire képes a legjobb formájában, egy olyan csapat ellen, amely a legjobb játékosok sorát vonultatja fel. Sokat szenvedtünk, de megnehezítettük a Juventus dolgát. Igazi csapat vagyunk, gratulálok a játékosaimnak, fantasztikus munkát végeztek. Taremi kiállítása után mutattuk csak meg, milyen klub is az FC Porto, megfeleltünk az elvárásoknak. Soha nem adtuk fel a reményt, ez a Porto igazi szellemisége. A hosszabbítás előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy mindenkitől még több kell egy picivel, de az ilyen szituációkban mutathatjuk meg, mire vagyunk képesek, és mik az erősségeink.”

„Nagyon kemény, természetesen ez rányomja a bélyegét az egész idényünkre. Amikor majdnem egy egész meccset játszol egy emberhátrányban lévő csapat ellen, akkor nem szabadna kiesni. Nem gondolom, hogy rosszul kezdtük volna ezt a meccset, a Porto egy-nullás vezetése után elkezdtünk játszani, csak kicsit későn már. A második félidőben sokkal jobban ment, voltak helyzeteink, két gólt szereztünk, de a végén csak nem akart bekerülni a labda az ellenfél kapujába. Tovább akartunk jutni, erre már márciusban kiesünk a BL-ből, nem egyszerű ezt feldolgozni” – nyilatkozott a csereként beállt Matthijs de Ligt.

„Jól kezdtünk, és azonnal volt egy helyzete Álvaro Moratának, gyorsan megszerezhettük volna a vezetést – kezdte szomorúan Andrea Pirlo, a Juventus mestere. – De nem lőtte be, és egy egyéni hiba miatt következett egy büntető, aztán majdnem kaptunk még egy gólt, de ezt követően már jól futballozunk, a második félidőben sokat segített az emberelőny. Nem gondolom, hogy a rossz kezdés volt a baj, tudtuk, hogy a Porto így játszik, erősen kezd, a baj az volt, hogy nem ment be a meccs eleji helyzetünk. Akkor egy egészen más mérkőzés lett volna… A szabadrúgás? Ki vannak jelölve az emberek a sorfalba, soha nem fordult még elő, hogy elfordultak volna, talán nem érezték most, hogy ez veszélyes lövés lesz. Nagy hiba volt, de ilyen nagyon ritkán fordul elő. A játékosok nem érezték, hogy ebből a szituációból gólt kaphatunk.”

„Kiestünk, az életemben edzőként ez először fordult elő, de ilyen az edzők élete. Nekem ez az első, rossz érzés, de össze kell szednünk magunkat, még csak március, és sok fiatal játékosom van, akik mérkőzésről mérkőzésre fejlődnek. Nem hiszem, hogy panaszkodnom kellene a játékosaimra, ma mindent beleadtak, de néha még a minden is kevés.”

„Ha nem jutsz tovább, akkor ki kell elemezned, mi történt, de ma továbbjutást érdemeltünk volna! De nem a mi javunkra dőlt el a mérkőzés, egyszerűen nem jött össze a továbbjutás. A góljaim? Őszintén szólva nem hiszem, hogy beszélnem kellene ezekről. Tovább akartunk jutni, de nem sikerült, nagyon csalódottak vagyunk. Nehéz kommentálni ezt a mérkőzést… Az első félidőben mutatott játékunk alapján nem érdemeltünk továbbjutást, aztán már jobban ment” – értékelt a kétgólos Federico Chiesa, a Juventus szélsője.


BAJNOKOKLIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
JUVENTUS (olasz)–FC PORTO (portugál) 3–2(0–1, 2–1, 2–1)
hosszabbítás után
Torino,
Juventus Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Kuipers (holland)
JUVENTUS:Szczesny – Cuadrado, Bonucci (De Ligt, 75.), Demiral, Alex Sandro – Chiesa (Bernardeschi, 102.), Arthur (Kulusevski, 102.), Rabiot, Ramsey (McKennie, 75.) – Morata, C. Ronaldo.Vezetőedző:Andrea Pirlo
PORTO:Marchesín – Manafá, C. Mbemba, Pepe, Zaidu (Luis Díaz, 71.) – J. Corona (Diogo Leite, 118.), S. Oliveira (Loum, 118.), Uribe (Grujics, 90.), Otávio (Malang Sarr, 62.) – Marega (Toni Martínez, 106.), Taremi.Vezetőedző:S. Conceicao
Gólszerző:Chiesa (49., 63.), Rabiot (117.), ill. S. Oliveira (19., 115. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva:Taremi (54.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik