Spinazzola Nápolyban, a kisebbik Thuram fivér a Juventusban folytatja – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.10. 22:12
Leonardo Spinazzola Nápolyba igazolt (Fotó: Getty Images)
Az olasz élvonalban (Serie A) érdekelt Napoli kettő, míg a Juventus egy átigazolást jelentett be szerdán, de a Roma sem tétlenkedett az átigazolási piacon.

A nápolyi együttes elsőként az AS Romát szerződése lejártával elhagyó Leonardo Spinazzola szerződtetéséről adott hírt. A 31 esztendős, Eb-győztes balhátvéd – aki az idei kontinenstornát sérülés miatt kihagyta – kétéves szerződést írt alá új klubjával. A 24-szeres olasz válogatott védő 2022-ben a Roma játékosaként nyerte meg az Európa-konferencialigát, míg 2019-ben scudettót és Olasz Szuperkupát nyert a Juventusszal. Spinazzola a mögöttünk hagyott évadban 36 tétmeccsen lépett pályára, egy gól és három gólpassz volt a mérlege.

A háromszoros olasz bajnok együttes a nap második felében a spanyol Rafa Marín érkezését jelentette be. A 22 éves, 191 centiméter magas belső védő 12 millió euró fejében érkezett a Real Madridtól. Marín a királyi gárda nevelése, de az első csapatban nem jutott szóhoz – az előző idényben az Alavést erősítette kölcsönben, s 35 tétmeccsen lépett pályára a baszk csapatban. A Real Madrid  – szokásához híven – kivásárlási záradékkal vált meg játékosától.


Eközben a Juventus bejelentette a francia Nice középső középpályásának, Khéphren Thuramnak a szerződtetését. A 23 éves játékos – akinek bátyja, Marcus a rivális Intert erősíti – 20.6 millió euróért váltott klubot, s ötéves szerződést írt alá a „zebrákkal”. Thuram az előző évadban 29 tétmeccsen lépett pályára a nizzai együttesben, egy-egy gól, illetve gólpassz fűződött a nevéhez.


Végül, de nem utolsósorban a Roma jelentette be a francia Enzo Le Fée megszerzését. A 24 éves középső középpályás 23 millió euróért igazolt a francia Rennes-től az olasz fővárosba, szerződésének hosszát új egylete nem közölte.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik