Adriano Galliani ultimátumot adott Carlo Ancelotti vezetőedzőnek

Vágólapra másolva!
2009.03.03. 12:48
Adriano Galliani, a Milan elnöke ultimátumot adott a csapat vezetőedzőjének, Carlo Ancelottinak, aki csak abban az esetben folytathatja munkáját az olasz együttesnél a következő idényben, ha a piros-feketék legalább a harmadik helyet megszerzik a Serie A jelenlegi szezonjában.
Azok a boldog szép napok...
Fotó: Action Images (archív)
Azok a boldog szép napok...
Azok a boldog szép napok...
Fotó: Action Images (archív)
Azok a boldog szép napok...

Adriano Galliani, a Milan elnöke a piros-feketék hétvégi veresége után először beszélt Carlo Ancelotti jövőjéről, és a vezető elárulta, az olasz mesternek ráncba kell szednie együttesét, ha meg akarja tartani az állását.

ANCELOTTI TÖBB MUNKÁT VÁR RONALDINHÓTÓL

Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője nem elégedett Ronaldinho munkájával, és több erőfeszítést vár a brazil játékostól a tréningeken. Az olasz szakember szerint a modern labdarúgásban „nem elég tehetségesnek lenni, mivel kemény edzésmunka nélkül sokkal nehezebb brillírozni a pályán”.
Az elnök ultimátumának értelmében Ancelotti csak a biztos BL-szereplés kiharcolása esetén dirigálhatja a következő idényben is a Milan alakulatát.

„Carlo Ancelotti csupán akkor maradhat a Milan vezetőedzője, ha a csapat legalább a harmadik helyet megszerzi a bajnokságban, vagyis közvetlen BL-indulást érő helyen végez” – mondta Galliani.

A Werder elleni UEFA-kupa-búcsú után már csak a bajnokságban érdekelt Milan jelenleg a Serie A harmadik helyén áll 48 ponttal, de a negyedik Fiorentina mindössze két egységgel van lemaradva a piros-feketéktől.

A Milan elnöke továbbá cáfolta azokat a felerősödő pletykákat, melyek szerint a Manchester Cityt megvásároló arab befektetőcsoport az olasz klubban is érdekeltséget szerezhet. „Nem győzöm ismételni: a klub nem eladó” – fogalmazott Galliani.

A Sampdoriától elszenvedett vereség után egyébként az AC Milan tulajdonosa, Olaszország miniszterelnöke, Silvio Berlusconi is elmondta a véleményét a csapat szereplésével kapcsolatban.

„Sajnálatos a Sampdoria elleni vereség, de nem szabad túldramatizálni a helyzetünket. Tudomásul kell venni, hogy sok a sérültünk, főképp Kaká kiesése nagyon érzékeny veszteség, ezért nem sikerült úgy az elmúlt néhány meccs, ahogy szerettük volna” – fogalmazott Berlusconi.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik