Maradona: Jelenleg José Mourinho a világ legjobb futballedzője

Vágólapra másolva!
2009.01.13. 21:48
Az Internazionale argentin légiósait személyesen szemügyre vevő, és e célból Milánóban tartózkodó Diego Maradona hízelgő dolgokat mondott José Mourinhóról. Az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyenesen a világ jelenlegi legjobb edzőjének nevezte a portugál szakembert, aki kettejük találkozásakor egyből autogramot kért Maradonától – a fia számára.
Mourinho és Maradona jól kijön egymással
Fotó: inter.it
Mourinho és Maradona jól kijön egymással
Mourinho és Maradona jól kijön egymással
Fotó: inter.it
Mourinho és Maradona jól kijön egymással

„Bárhol is lennék klubelnök, én Mourinhót nevezném ki a csapatom élére vezetőedzőnek – kezdte az Inter szakvezetőjének méltatását Maradona, aki a helyszínen tekinti meg a fekete-kékek Genoa elleni Olasz Kupa-találkozóját. – Ő volt a legjobb választás (a nyáron távozó Roberto Mancini helyére), és ezt Moratti elnökúrnak is elmondtam, amikor lehetőségem nyílt rá.”

„José minden téren kiemelkedő: ért a játékosok nyelvén, tudja kezelni a médiát, és az öltözőben is mindig megtalálja a megfelelő hangot. Az én szememben ő a legjobb” – mondta az Inter Appiano Gentile-i edzőtáborában Maradona, aki 2008 novemberében vette át Alfio Basile helyét az argentin kispadon, jelenleg pedig európai körúton vesz részt, hogy tájékozódjon az öreg kontinensen légióskodó argentin játékosok formáját illetően.

José Mourinho is félre tette büszkeségét – bár ilyen „bókok” után nem eshetett nehezére – és kihasználva a remek alkalmat, még mielőtt egyeztetett volna az „isteni Diegóval”, autogramot kért tőle a fia számára.

Maradona egyébként a nap folyamán korábban elárulta, hogy szerinte Sergio Agüerónak és a Manchester Unitednél kevés játéklehetőséget kapó Carlos Téveznek is jót tenne, ha a fekete-kék milánói gárdába igazolna.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik