Mourinho: „Az Inter egyre inkább olyan, mint a korábbi Chelsea-m”

Vágólapra másolva!
2008.12.27. 19:20
Az Internazionale vezetőedzője, José Mourinho a karácsonyi szünetben sem pihen, a taktikán töri a fejét, nyilatkozataiban pedig arról beszél, hogy csapata játékában egyre inkább a négy szezonnal ezelőtti egyesülete, a Chelsea jellemzőit véli felfedezni.
Mourinho: mint a Chelsea-nél!
Fotó: Imago
Mourinho: mint a Chelsea-nél!
Mourinho: mint a Chelsea-nél!
Fotó: Imago
Mourinho: mint a Chelsea-nél!

Nem lenne José Mourinho José Mourinho, ha csendben töltené a vakáció idejét az olasz labdarúgó-bajnokság, karácsonyi szünetében. A portugál edző klubja televízió-csatornájának nyilatkozva párhuzamot vont jelenlegi együttese és a korábban általa irányított Chelsea között. „Az Inter egyre jobban hasonlít a 2004–2005-ös Chelsea-re: olyan mintegy nyerőgép” – mondta a Special One.

„A legjobbá akarom tenni ezt a klubot, és boldog vagyok, ha az eddig elvégzett munkát nézem” – magyarázta a fekete-kékekkel a Serie A élén a scudetto felé menetelő vezetőedző.

„Olyan jó játékosaim vannak, hogy azt érzem, bárhol és bármit megnyerhetek ezzel a csapattal. Az Inter látványos futballt játszik, és úgy tűnik, hogy ebben a bajnokságban jobban teljesít, mint az elmúlt időkben” – mondta önbizalomtól duzzadva a szakember.
Az Inter hatpontos előnnyel vezeti a Serie A-t a Juventus előtt, a következő fordulóban január 10-én a Cagliari csapatával mérkőzik.

Mourinho szerint jelenleg ő és csapata jelenti a legfőbb látványosságot a Serie A-ban. Szerinte Angliában a közönségnek elég az, hogy a pályán küzdés és harc jellemezzen egy-egy mérkőzést, míg Olaszországban ez kevés. Az olaszok ugyanis látni akarják, hogy felkészültek a csapatok a találkozóra, és minőségi focit játszanak. „Csapatom pozitív, minőségi játékával szeretném lenyűgözni az olasz bajnokságot.”

Az Inter vezetőedzője a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a címvédő Manchester Uniteddal találkozik majd. Mourinho kijelentette, hogy nem szeretne Fergusonhoz hasonlítani. „Még mintegy 15 évig dolgozhatok ezen a szinten, mint most – mondta Mourinho. – Nem szeretnék egy klubnál maradni olyan hosszú ideig, mint Alex Ferguson, nekem új kihívások kellenek.”

A portugál edző ambíciói között szerepel egy angol és olasz után egy spanyol élcsapat irányítása is, de jelenleg még nagyon boldog az Interrel. Mourinho elárulta, korábban közel volt hozzá, hogy egy válogatottat irányítson, de valójában nem élvezné annyira a munkát egy nemzeti csapat élén, mert több energiája van, és hiányozna neki a napi rutin. „Annak a válogatottnak, amelyik engem akar, várnia kell 15 évet” – mondta az edző.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik