Edzőkérdés a városi rangadó előtt Torinóban: ezúttal a „bikáknál”

Vágólapra másolva!
2008.10.24. 15:40
A Torino vezetőedzőjének, Gianni De Biasinak nagy valószínűséggel távoznia kell posztjáról, ha a bajnokságban a 17. helyen álló Torino elveszíti a szombati, Juventus elleni városi derbit. A zebráknál viszont minden vezető arról beszél a Real Madrid legyőzése után, hogy Claudio Ranieri állása nem forog veszélyben.
Ranieri (jobbra) a tavaszi városi derbin
Fotó: Action Images (archív)
Ranieri (jobbra) a tavaszi városi derbin
Ranieri (jobbra) a tavaszi városi derbin
Fotó: Action Images (archív)
Ranieri (jobbra) a tavaszi városi derbin

A Torino egyelőre nem vitézkedik az olasz bajnokságban, hiszen a „bikák” hét forduló után öt ponttal a 17. helyen állnak.

Ezért nem meglepő, hogy az itáliai sajtó szerint Gianni De Biasi vezetőedzőnek a szombati, Juventus elleni városi rangadó lesz az utolsó esélye arra, hogy megőrizze állását.

A hírek szerint a klub vezetőinek a korábbi szövetségi kapitány, Roberto Donadoni, a Torinótól áprilisban egyszer már menesztett Walter Novellino és a Milan korábbi futballistája, Alessandro Costacurta személyében három jelöltje is van a kispadra.

A Juventusnál viszont nem keresik Claudio Ranieri utódját – legalábbis a Real Madrid keddi legyőzése óta nem…

A bajnokságban ugyanis csak a 12. helyen állnak a „zebrák”, és az előző fordulóban a Napolitól elszenvedett fiaskó után már arról szóltak a hírek, hogy többek között Roberto Mancini neve is szerepel azon szakemberek listáján, akik Ranierit válthatják.

Persze amióta Del Piero és Amauri góljával a Juve legyőzte a Realt a Bajnokok Ligájában, már senki sem akarja leváltani Ranierit.

„Caludio Ranieri jó szakember, sohasem volt kérdéses, hogy ő marad-e a vezetőedző” – nyilatkozta a Juventus elnöke, Giovanni Gigli a Corriere dello Sportnak. A sportvezető arról is beszélt a lapnak, hogy a télen jelentős bevásárlásokat terveznek, így nem kell aggódniuk a szurkolóknak.

Gigli szavait megerősítette Jean Claude Blanc, az „Öreg Hölgy” általános igazgatója is.

„A Real Madrid elleni sikerrel bebizonyította a csapat, hogy jó úton jár, így nincs okunk arra, hogy leváltsuk Ranierit” – fogalmazott Blanc a La Stampa hasábjain.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik