Az olasz lapok szerint a squadra azzurra beleveszett a Dunába

Vágólapra másolva!
2007.08.23. 15:01
A hagyományosan szókimondó, a futballal kritikus, ugyanakkor mostanában kevés kellemetlen bírálatra kényszerített olasz sajtó lesújtóan nyilatkozott a válogatott magyarországi vendégszerepléséről, és rámutatott: Donadoninak alig több, mint két hete van a Franciország elleni Európa-bajnoki selejtezőig.
Tegnap este az olasz válogatott nem tudta felvenni a ritmust
Tegnap este az olasz válogatott nem tudta felvenni a ritmust
Tegnap este az olasz válogatott nem tudta felvenni a ritmust
Tegnap este az olasz válogatott nem tudta felvenni a ritmust

„Érdemi tesztmérkőzés volt, hiszen a magyar válogatott hatékony és tetszetős futballjával megmutatta, hogy már felébredt évtizedes álmából” – hangoztatta a Gazzetta dello Sport, ami számunkra igen hízelgő.

„Zsinórban öt győzelem után megalázó vereséget szenvedett Olaszország, a meccs végén az eredményjelző a magyarok szempontjából tekintélyes 3-1-t mutatott.”

A hazaiak dicséretét azonban itt nem hagyta abba:

„A magyarok már az első félidőben felülmúlták a squadra azzurrát a párharcokban, hátul remekül zártak össze, elől pedig meglepően ügyes ellentámadásokra voltak képesek már az első játékrészben is (…) A magyar csapat a második félidőben végig jó ritmusban futballozott, a végén örömünnepbe torkollt a mérkőzés számukra.”

Majd rámutatott a mérkőzés kulcspontjára is: „A meccs fordulópontja Filkor és Leandro beállása volt, ezután kezdődött a (magyar) tánc.”

„A második gól után a magyarok vérszemet kaptak, s a teljesen indiszponált Cannavaro újabb nagy hibája után Feczesin mattolta a teljesen kiszolgáltatott Buffont.”

„Tizenhét napja van Roberto Donadoninak, hogy életet leheljen fiaiba” – összegzett a tekintélyes sportnapilap.

Azonban nem csak a Gazzetta, hanem más sajtóorgánumok is górcső alá vették a tegnap esti összecsapást.

„A Franciaország elleni Eb-selejtező előtt csúnya verést kapott Olaszország Budapesten. Elfogadható első félidő után, Di Natale gólja illuzióba kergette az olaszokat, akik ellen a sokkal frissebb, és lelkesebb magyarok fordítani tudtak. A meccs végére a játék minden elemében fölénőtt az azúrkékeknek a magyar csapat.” – állt a Corriere della Sera hasábjain.

A La Repubblica szerint „kínos zakó született a magyarok ellen, ami rányomja a bélyegét a franciák elleni felkészülésre. Diszkrét első félidő után, a folytatásban vakvágányra került az olasz válogatott, aminek sima vereség lett a vége.

Legtömörebben és leghatásosabban mégis a Datasport foglalta össze azt az érzést, ahogy a futballszerető olaszok érezték magukat tegnap este:

„Az olasz csapat beleveszett a Dunába.”

Amit már tegnap este is meg lehetett jósolni, az megvalósulni látszik, mégpedig az, hogy a tegnap esti Magyarország-Olaszország mérkőzés nagy port fog kavarni Európa- és a világ futballporondján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik