Ökölvívás: Uszik elhagyta Ukrajnát, hogy felkészülhessen Joshua ellen

Vágólapra másolva!
2022.03.25. 09:28
null
Uszik elhagyta Ukrajnát, hogy felkészülhessen Joshua ellen (Fotó: Getty Images)
Egybehangzó külföldi sajtóhírek szerint a nehézsúlyú WBA, WBO, IBF, IBO világbajnok Olekszandr Uszik élt a felkínált lehetőséggel, és elhagyta a háború sújtotta Ukrajnát, hogy felkészülhessen az Anthony Joshua elleni, sokak által várt visszavágóra – számolt be róla a profiboksz.hu

 

Mint ismert, a veretlen Uszik és a korábbi világelső Vaszil Lomacsenko is bevonult az ukrán hadseregbe a háború kirobbanását követően, azonban néhány nappal ezelőtt felmerült annak a lehetősége, hogy felfüggesztik a katonai szolgálatot. Így előbbi megmérkőzhetne a közeljövőben Joshuával, utóbbi pedig az ausztrálok könnyűsúlyú egyesített világbajnokával, George Kambososszal.

Lomacsenko a hírek szerint nem élt a lehetőséggel, továbbra is hazájában marad – ezért többen is bejelentkeztek megüresedett helyére –, a 35 éves Uszik viszont igen, amit promótere, Alekszander Kraszjuk is megerősített, azt azonban cáfolta, hogy a bunyós Lengyelországban kezdi el a felkészülést.

Konkrét helyszínt nem nevezett meg Kraszjuk, de elképzelhető, hogy napokon belül bejelentetik a nyárra tervezett Uszik–Joshua találkozó részleteit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik