Ökölvívás: hamarosan Joshua ellen védene címet, mégis beállt Uszik az ukrán seregbe

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.03.02. 10:29
null
Uszik, a WBA, a WBO, az IBF és az IBO nehézsúlyú világbajnoka (Fotó: Getty Images)
Újabb ukrán bokszlegenda állt be az ukrán hadseregbe: a WBA, a WBO, az IBF és az IBO nehézsúlyú világbajnoka, Olekszandr Uszik annak ellenére is az ukrán területvédelmi zászlóalj segítségére sietett, hogy májusban vagy júniusban címet védene a brit Anthony Joshua ellen.

Szeptember 26-án számoltunk be arról, hogy a profik között veretlen 35 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok Olekszandr Uszik 12 menetet követően, egyhangú pontozással legyőzte Anthony Joshuát Londonban, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának stadionjában. Uszik a győzelme után3 millió fonttal (1.26 milliárd forint) lett gazdagabb.

Noha hivatalos időpontot még nem tűztek ki, sajtóinformációk szerint a két klasszis májusban vagy júniusban szeretett volna ismét összecsapni egymással. Mindez azonban meghiúsulhat, tekintettel arra, hogy az orosz–ukrán háború miatt Uszik úgy döntött, a hazája védelme élvez prioritást, s beállt az egyik meg nem nevezett ukrán területvédelmi zászlóaljba – értesült róla az ESPN.

„Ha testvéreknek, ortodoxnak tartjuk magunkat, ne küldd el a gyermekeidet az országunkba azért, hogy ellenünk harcoljanak. Ezt az üzenetet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek intézem. Te megállíthatod ezt a háborút! Kérlek, ülj le velünk tárgyalni, követelések nélkül. Gyerekeink, feleségeink, nagymamáink jelenleg a pincékben bujkálnak. Itt vagyunk a saját hazánkban, nem tehetünk mást, megvédjük… Hagyd abba! Hagyd abba ezt a háborút!” – írta és mondta Olekszandr Uszik szombaton az Instagram-oldalán.

Az ökölvívó hírességek csarnokának két tagja, Vitalij Klicsko és Vladimir Klicsko szintén küzd Ukrajnáért. Előbbi, Kijev polgármestere bejelentette, kész fegyvert ragadni a hazájáért, míg utóbbi a tartalékos hadseregbe állt be. Ugyancsak az egyik területvédelmi zászlóaljat – a bilhorod-dnyisztrovszkijit (dnyeszterfehérvárit) – segíti a szintén címmeccsre készülő, WBO könnyűsúlyú interkontinentális övtulajdonos, a kétszeres olimpiai bajnok, korábbi könnyűsúlyú WBA- és WBO-bajnok Vaszil Lomacsenko.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik