Ökölvívó Eb: jó teljesítményt vár a kapitány a magyar csapattól

Vágólapra másolva!
2024.04.17. 14:37
A magyar csapat már Belgrádban hangol az Eb-re (Fotó: boxing.hu)
Érmekben, helyezésekben kitűzött célokat nem fogalmazott meg Hamid Tangribergenov, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a csapattal szemben, ugyanakkor reméli, jól fognak bokszolni versenyzői a csütörtökön kezdődő belgrádi ökölvívó Európa-bajnokságon.

 

Az idei kontinensviadalon 10 férfi és 11 női öklöző képviseli a magyar színeket, s ugyan több súlycsoportban is fiatal sportolók utaztak a szerb fővárosba, a csapat erejét mutatja, hogy három olimpiai kvótása közül kettő, Kovács Richárd (63.5 kg) és Hámori Luca (66 kg) vállalta a szereplést. A párizsi helyét a márciusi kvalifikációs viadalon megszerző Akilov Pilip (80 kg) Belgrádban nem lép ringbe.

Az idei kontinensviadal fényét némileg elhomályosítja az olimpiáért folyó versengés, mivel márciusban Olaszországban tartották meg az első világkvalifikációs tornát, a második, egyben utolsó viadal pedig május végén kezdődik Bangkokban.

A thaiföldi megméretés ugyanakkor Kovács Richárdot és Hámori Lucát nem érinti, számukra ez lesz az utolsó komoly állomás a párizsi játékok előtt. Az Eb ezért nekik az olimpiai felkészülés fontos állomása, Hámorinak ráadásul különösen fontos lehet a verseny, hogy „csillapítsa” meccshiányát. A kőszegiek klasszisa – Magyarország első női ökölvívó olimpikonja – a decemberi országos bajnokságon megszerzett aranyérme után nem sokkal ugyanis kisebb vállműtéten esett át, így többek között a januári Bocskai-emlékversenyen sem lépett szorítóba.

„Nem akartok jóslásokba bocsátkozni. Mi, a magyar válogatott edzői stábjának tagjai reméljük, hogy srácaink kiadnak mindent magukból, mert ha ez sikerül, akkor bizakodhatunk jó eredményekben” – idézte a MÖSZ a kapitányt, Hamid Tangribergenovot.

Az Európa-bajnokság sorsolását szerdán tartják meg, a verseny csütörtökön kezdődik és egészen jövő vasárnapig tart.

A MAGYAR EB-CSAPAT
FÉRFIAK
Bernáth Attila (51 kg)
Virbán Gábor (54 kg)
Veres Roland (57 kg)
Kovács Kruzitó (60 kg)
Kovács Richárd (63.5 kg)
Buza Rafael (67 kg)
Buza Rómeó (71 kg)
Mester Soma (75 kg)
Simon Márkó (80 kg)
Fehér Koppány (92 kg)

NŐK
Szeleczki Lilla (48 kg)
Mezei Petra (50 kg)
Sipos Hajnalka (52 kg)
Lakotár Hanna (54 kg)
Dobos Rebeka (57 kg)
Kuhta Vlagyiszlava (60 kg)
Czifra Diána (63 kg)
Hámori Luca (66 kg)
Lakos Regina (70 kg)
Nakota Veronika (75 kg)
Hoffmann Réka (+81 kg)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik