Ökölvívás: a legendás Roy Jones Jr. lesz az ob díszvendége

L. PAP ISTVÁNL. PAP ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2023.12.11. 12:21
null
Szerdán kezdődik a 2023-as ökölvívó országos bajnokság (Fotó: Török Attila)
Szerdától szombatig a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban dől el, kik 2023 legjobbjai, ekkor rendezik meg az ökölvívók 100. országos bajnokságát. Amelynek díszvendége a nagy Roy Jones Jr. lesz.

Papp László kilencet nyert meg a mögöttünk lévő 99 országos bajnokságból, de nem emiatt névadó, hanem felülmúlhatatlan három olimpiai aranya és a sportágra gyakorolt hatása miatt.

Roy Jones Jr. például egyszer sem lett olimpiai bajnok – igaz, a boksztörténelem egyik legnagyobb csalásával vették el tőle a szöuli 71 kg-os győzelmet – jellemző az akkori világszövetségre, hogy az ötkarikás tornák súlycsoportoktól független legjobbjának járó Val Barker-díjat 1988-ban ő, azaz egy ezüstérmes kapta meg...

Az amerikai legenda négy súlycsoportban tíz éven át uralta a nagy profi világszervezeteket, a nehézsúly hanyatlásának éveiben ő számított a földkerekség első számú bunyósának, és most a magyar ökölvívást amúgy is évek óta támogató Hell jóvoltából a 100. Papp László országos bajnokság díszvendége lesz. Pénteken a névadó Gesztenyés-kerti szobrát koszorúzza meg, majd az utolsó két nap a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban is tiszteletét teszi.

VIDEÓN A NAGY BEJELENTÉS

Roy Jones Jr. jelenléte eleve felfokozott érdeklődést sejtet (nem mintha amúgy az ob-döntők alatt konganának a lelátók az ürességtől), így egységesen 2500-as jegyárakat szabott ki a néhány hete ügyvivői triumvirátus, Berkó Lajos, Juhász Roland és Rácz Attila által irányított szövetség. Szerdán és csütörtökön viszont a 100. ob („Nem a 97., nem a 103., hanem a századik!” – idézet Berkó Lajostól) alkalmából szimbolikus 100 Ft lesz a belépők ára, és az így befolyó összeget a MÖSZ egy Katona Olivér nevű SMA-s betegséggel küzdő kisfiú gyógykezelésére fordítja, pontosabban bármennyi is lesz az, egymillió forintra biztosan felkerekíti. A döntők bevétele az olimpiai kvalifikációra való felkészülést, az ún. támogatói asztalok hozadéka pedig az utánpótlás-korosztályok jövő évi versenyeztetését és edzőtáborozását segíti.

Több mint 200 bunyós jelezte az indulását, ez még a 25 súlycsoportot figyelembe véve is minden idők egyik legnagyobb létszáma, mindenki ott lesz a ringben, aki él és mozog, így a két biztos párizsi kvótás, Kovács Richárd és Hámori Luca is. A verseny folyamatosan élőben követhető a MÖSZ Facebook-oldalán keresztül, de a szombati aranycsatákat az M4 Sport is közvetíti majd.

Csak hogy ne a kereskedelmi csatornán hasító Sztárboxot megnyerő celebek legyenek Magyarország legismertebb ökölvívói, mert momentán ez a helyzet.

100. PAPP LÁSZLÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
A program
December 13., szerda
15.00:
selejtezők
December 14., csütörtök
11.00:
selejtezők
December 15., péntek
11.00:
elődöntők
December 16., szombat
11.00
és 18.00: döntők

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik