Profi boksz: Csudinov kipontozta Sturmot, világbajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.10. 10:49
Meglepetésre Fjodor Csudinov győzelmével zárult a frankfurti Festhalléban megrendezett szombat esti gála főmérkőzése, miután a Carl Froch címfosztása miatt a WBA nagyközépsúlyú világbajnoki címéért kiírt találkozón az orosz reménység megosztott pontozással megverte az előzetesen esélyesebbnek tartott Felix Sturmot.

Az eddig négyszer is világbajnoki címet szerző német bokszoló a találkozó elején még fel tudta venni a versenyt a mindössze 12 profi mérkőzéssel rendelkező ellenfelével és pontos balegyeneseivel és tisztább találataival inkább ő dominált a gépiesen bokszoló Csudinov ellen.

A 27 éves orosz azonban nem illetődött meg és míg a meccs korai szakaszában többnyire Sturm fedezékén csattantak egysíkú, de kőkemény kísérletei, fél távhoz közeledvén egyre többször talált be a német kezei mellett, aki érezhetően fizikálisan sem állt a helyzet magaslatán. A nagy ütőként beharangozott Csudinov tempóban, ütésszámban is rutinos riválisa fölé nőtt, aki kevés tiszta találatával már nem tudott egyenrangú ellenfele lenni, és bár nagy szívvel küzdött az utolsó pillanatig, vereségéhez nem férhetett kétség. A pontozás végül 116:112, 112:116 és 118:110 arányban az orosznak kedvezett, bár utóbbi eredmény egyértelműen túlzó.

Az előprogramban Jack Culcay megszerezte első világbajnoki címét, a német amatőr világbajnok a WBA interim címét gyűjtötte be nagyváltósúlyban, miután egyhangú pontozással győzött Maurice Weber ellen, így akár a WBA bajnok Erislandy Lara ellen is kiállhat a közeljövőben.

profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik