Profi boksz: Kovaljov megállította Pascalt - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.15. 11:01
null
Kovaljov (balra) a nyolcadik menetben nyert Pascal ellen (Fotó: Action Images)
Megőrizte veretlenségét és megtartotta a Bokszvilágszövetség (WBA), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) félnehézsúlyú világbajnoki címét Szergej Kovaljov. A 31 éves orosz világbajnok Montrealban a hazai kedvenc, korábbi WBC-világelső Jean Pascalt győzte le.

A mérkőzés felvezetője és a sajtótájékoztatón történt kakaskodások jó meccset ígértek, és ennek megfelelően a ringben történtekre sem lehetett panasz. Mindkét bunyós agresszívan kezdett, de Kovaljov hamar átvette az irányítást, és többször megrendítette a kanadait. A harmadik menet végén Kovaljov közel állt a befejezéshez, de a menet végét jelző gongszó megmentette Pascalt.

Kovaljov szerette volna befejezni a negyedikben, de a kanadainak sikerült túlélnie a nehéz perceket. Pascal megpróbált visszajönni a meccsbe, több pontos tálaltot is jegyzett, de Kovaljov nem adta ki a kezéből az irányítást. A nyolcadik menetben Kovaljov a kötelekhez szorította a kanadait, csakhogy a saját akciójától elcsúszott, és padlóra került. A folytatást követően két pontos jobbkezes után a vezetőbíró megkegyelmezett Pascalnak, és beszüntette az egyre egyoldalúbbá váló találkozót. Kovaljov továbbra is őrzi a három szervezet világbajnoki címét, míg Pascal karrierje első idő előtti vereségét szenvedte el.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik