Profi boksz: Kelly Pavlik kisebb agyvérzés miatt vonult vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 12:25
Az év elején mindenkit meglepett a korábbi középsúlyú világbajnok Kelly Pavlik, aki – miután az Andre Ward elleni mérkőzése, a veretlen amerikai sztár vállproblémái miatt meghiúsult – mindössze 30 évesen, váratlanul visszavonult. A korábban komoly alkoholproblémákkal küzdő ökölvívó akkor motivációs problémákkal magyarázta a döntést, ám a napokban elmondta, hogy 2012 decemberében kisebb agyvérzést kapott, ami után már nem akart kockáztatni a szorítóban.

„A nagymamát vittük a feleségemmel egy szanatóriumba. Kiszálltam az autóból, tettem néhány lépést, aztán megfordultam a tengelyem körül, és összeestem az útra, mint egy darab száraz füge. Csak feküdtem, a mamám pedig azt hitte, hogy viccelek. Rám is szólt, hogy keljek fel, mert el fog ütni egy autó" – mondta Pavlik, akit még ugyanazon a napon, a kórházban további két kisebb szélütés is ért.

„Nem volt más választásom, mint visszavonulni. Egyértelmű, hogy akarnék még bokszolni, ugyanakkor két kisgyerekem van otthon. Nagyon önző dolog lenne, ha folytatnám a bunyót. Egyébként sem tudom, hogy ezek után kapnék-e orvosi engedélyt. Az orvosom rám hagyta a döntést, hiszen felnőtt ember vagyok. Átbeszéltük a dolgot a feleségemmel, és erre jutottam. Persze, szerepet játszott a döntésben a Ward elleni mérkőzés elhalasztása is, illetve az, hogy nem sok jó lehetőség nézett ki nekem a közeljövőben. Igazából már kb. 15 meccs óta gondolkodtam a visszavonuláson. Ha egyedül vagyok otthon, mindig rám jön a félelem, és ismételgetem a TAJ számomat, illetve a születési dátumomat, hogy egyértelműen érezzem, minden rendben van. Szívás az egész, ugyanakkor ez komoly jelzés volt számomra, hogy ideje búcsút intenem az ökölvívásnak."

Az egykori világbajnok elmondása szerint edzőként kíván tevékenykedni a jövőben: „Szeretnék másokon segíteni, a tudásommal, a tapasztalatommal. És persze akin látom majd, hogy nagyon sok ütést kap, és kezd elnyűtt lenni, azzal inkább leülök, és elbeszélgetek az élet egyéb lehetőségeiről. Nem azok közé a kőfejű edzők közé akarok tartozni, akik csak hajtják az embert, nem foglalkoznak semmivel, és ilyeneket mondanak, hogy 'Legyél igazi katona!"

www.profiboksz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik