Női kézi Eb: Mindig volt, aki húzta a csapatot - Tomori

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.19. 19:23
null
Bíró Blanka megtette, amit lehetett, a helyosztón a magyar válogatott legjobbjának választották (Fotó: Szabó Miklós)
Tomori Zsuzsanna szerint a magyar női kézilabda-válogatott esetében a szurkolóknak nem szabad abban reménykedniük, hogy két-három játékos folyamatosan jól teljesít, inkább arra számítsanak, hogy mindig lesz néhány ember a sok közül, aki a hátán viszi az együttest. A Franciaország ellen az 5. helyért vívott és elveszített mérkőzés legjobbja, Bíró Blanka kapus úgy véli, képes lesz csak a jóra emlékezni.

A magyar csapat legjobbja Bíró Blanka kapus volt a helyosztón, a 20 éves kapus keserédes nyilatkozatot tett a meccs után.

„Nagyon csalódott vagyok, mert bár elértük az egyik célunkat, és Budapesten játszottunk, a győzelem és a szép búcsú nem jött össze. Pedig az utolsó tíz percben még vezettünk is – fogalmazott Bíró. – A támadás és a védekezés is akadozott kicsit, de a küzdeni tudással egyáltalán nem volt baj, a lányok nagyon akartak. Büszke vagyok a csapatra, remélem, innen felfelé vezet az út."

„Életem első felnőtt világversenyén hazai pályán szerepelhettem, ami nagyszerű élmény volt, biztosan a szép emlékek maradnak meg inkább, míg a rossz élményekből tanulnom kell nekem is" – zárta a 20 éves játékos.

Németh András azt mondta, a pénteki mérkőzés végére elfogytak a tartalékai a csapatnak. Bódi Bernadettet rosszullét miatt kellett az öltözőbe vinni. A jobbszélső mellkasi fájdalmakra panaszkodott, a meccs után a Honvéd kórházba vitték. Az EKG-eredménye normális volt, egyelőre úgy tűnik, nagyobb volt az ijedtség, mint a valós baj. A vérvizsgálatra még várnak.

Kovacsicz Mónika elmondta a meccs után, kifordult a bokája, most is alig érzi, de mivel szükség volt rá, visszaállt a játékba.

A többiek is csalódottak, Szucsánszki Zita szerint apró türelmetlenségeken, az utolsó pillanatokban kapott kiállításokon múlt az újabb elbukott végjáték. Planéta Szimonetta szerint a közönségre nem lehetett panasz.

„Csalódás, hogy kikaptunk eggyel, de úgy érzem, hogy ezt nem rótták fel nekünk a szurkolók, mert látták, hogy ami tőlünk telt, megtettük. Remélem, ha legközelebb játszunk, mi nyerünk – mondta Planéta, aki a jobb szélről is betalált. – Lehet, megtaláltuk az új posztom..."

„Megkaptam azt a kritikát, hogy önbizalom nélkül játszom. Volt olyan meccs, amelyen én is ezt éreztem, de akkor lehetett látni, hogy nem is ment a játék, nem volt olyan momentum, amelybe kapaszkodhattam volna. Próbálok fejlődni, és ha több játéklehetőséget is kapok, akkor a jövőben több önbizalommal tudok játszani. De nagyon boldog voltam, hogy itt lehettem" – fogalmazott a győriek jobbátlövője.

Triscsuk Krisztinára ezúttal sem lehetett panasz, sokszor egymaga tartotta meccsben a csapatot, és összesen tíz gólig jutott.

„Nagyon csalódott vagyok, nem kaptunk ki öt vagy tíz góllal, hanem ismét csak eggyel maradtunk alul, személy szerint nekem ez rendkívül fáj, de szerintem a lányoknak is. A végjáték valamiért megint nem sikerült. Mindenki fáradt volt, de próbáltunk erről nem tudomást venni, és utoljára odatenni magunkat. Több mindent is gyakoroltunk, egyszerűen nem tudom megmondani, miért nem sikerült a vége" – így Triscsuk.

„Teljesítettük a célt, egy lépcsőfokkal feljebb kerültünk...”

A csapatkapitány, Tomori Zsuzsanna szerint senkiről sem mondhatják, hogy maradt volna benne tartalék a meccs végére.

„Magam is fáradt voltam, de mindenki mindent kiadott magából. Látszott húsz perc után, hogy nem a frissességünkről fognak minket azonosítani. Büszke vagyok a csapatra, mert végigküzdöttük a mérkőzést. Végig ott voltunk a franciák nyakán, 16–18-nál éreztem azt, amikor egyik csapat sem tudott öt percig gólt lőni, ha kicsit taktikusabbak vagyunk, átvehettük volna a vezetést. Az utolsó öt-hat percet a fáradtság számlájára írom. Pedig bíztam benne, hogy ekkor mi még rá tudunk rakni egy lapáttal – mondta Tomori. – Nekem is hullámzó volt a teljesítményem, abszolút nem volt kiemelkedő. De a csapategység, amiről beszéltünk, abban nyilvánult meg, hogy mindig volt, aki húzta a csapatot. Nem hiszem, hogy ez a magyar válogatott arról lesz híres a közeljövőben, hogy két-három klasszisa lesz, aki folyamatosan jól teljesít, hanem arról, hogy mindig meglesznek azok a játékosok, akik adott meccsen hátukon viszik az együttest."

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ 5. HELYÉRT

FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 26–25 (16–13)
Papp László Budapest Sportaréna, 3500 néző. Vezette: Opava, Válek (csehek)
FRANCIAORSZÁG: Leynaud – Prouvensier 1, LACRABERE 3, Pineau 2, Kamto 2, Niombla 3, Dembélé 1. Csere: Glauser (kapus), Ayglon 2, NZÉ MINKO 7, Landre 3, Baudouin 1 (1), Leveque, Zaadi 1, Cissé
MAGYARORSZÁG: Kiss É. – Bódi, Bulath 3, Tóth G., Mayer 2, Tomori 2, Kovacsics 3. Csere: BÍRÓ (kapus), TRISCSUK 10 (5), Mészáros, Temes 1, Szucsánszki, Kovacsicz 1, Szamoránsky, Planéta 3
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–2. 9. p.: 5–5. 14. p.: 10–7. 18. p.: 13–8. 27. p.: 14–13. 36. p.: 16–15. 38. p.: 18–15. 45. p.: 19–18. 50. p.: 22–20. 53. p.: 22–23. 57. p.: 25–25
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik