Újra a Denver az élen, a Dallas már a második, csúszik a Seattle

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2014.10.23. 13:38
null
A vasárnap Peyton Manningről szólt, de a Denver minden fronton jó csapat (Fotók: Reuters)
Eddig bírta a San Diego, már a Denver elleni csoportrangadó előtti csoportrangadón kikapott, s ennek következtében lecsúszott szubjektív erősorrendünk első helyéről. A Chargers Kansas City Chiefstől elszenvedett vereségét követően a Broncos állt az élre, s csütörtökön máris a San Diegót látja vendégül. A dobogón két, az NFC Keleti csoportjához tartozó gárda áll még, a Dallas a második, a Philadelphia a harmadik.

 

1. (az előző héten: 2.) Denver Broncos (5–1)
Könnyedén kiütötte a 49erst a Broncos. Peyton Manning négy touchdownpasszt adott, amellyel megdöntötte Brett Favre TD-rekordját, immáron 510 passzolt touchdownnal vezeti az örökranglistát. A védelemből a Von Miller, DeMarcus Ware duó ismét parádézott, ketten együtt ötször vitték le Colin Kaepernicket. Manningék ezúttal a Chargersszel találkoznak, fontos rangadó lesz a csoport első helyének szempontjából.

2. (4.) Dallas Cowboys (6–1)
Már megint nyert a Dallas, ezúttal a csoportrivális Giantset verték el Tony Romóék. DeMarco Murray 128 futott yardig jutott, ezzel mind a hét szezonbeli mérkőzésen átlépte a száz futott yardot, amellyel új NFL-rekordot döntött. A remek futójáték mellett a passznak is megnyílik a terep, amit Dez Bryant rendre ki is használ – a klasszis elkapó ezúttal 151 yardig jutott. A következő játékhéten a szintén rivális Redskinst fogadja a Cowboys.

3. (3.) Philadelphia Eagles (5–1)
Az előző héten pihenőn volt a Philadelphia. Vasárnap a szintén 5–1-gyel álló Cardinalshoz látogat Chip Kelly csapata.

4. (1.) San Diego Chargers (5–2)
Nem várt vereségbe szaladt bele a San Diego a rivális Kansas City ellen. Aggasztó, hogy egyre több a sérült a Chargersnél, de még így is van olyan erős ez a gárda, hogy rájátszásba meneteljen. Sorozatban harmadik csoportrangadója következik Mike McCoyéknak, ezúttal Denverbe látogatnak, ahol a Peyton Manning vezette, fantasztikus formában lévő Broncost kellene megállítaniuk.

5. (6.) Green Bay Packers (5–2)
Sokadik hete hengerel a Packers, Aaron Rodgersre nincs ellenszerük az ellenfeleknek. Ezúttal viszont a Green Bay védelme is felnőtt a kiváló irányító mellé, hiszen pontot már csak akkor kapott a Dom Capers irányította csapatrész, amikor már mindegy volt. Nagy csata van kialakulóban a Packers és a Lions között a csoportban, Rodgersék New Orleansba utaznak a következő fordulóban.

6. (7.) Indianapolis Colts (5–2)
Simán nyert a Colts a Bengals ellen a hetedik fordulóban. Andrew Luckék támadásban többször is hibáztak, ezeket azonban a Cincinnati nem tudta megbüntetni. A védelem egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt az Indynél, amennyiben tartja ezt a formát, nagyon sokáig menetelhet Chuck Pagano csapata. Vasárnap irány Pittsburgh, a mérkőzés esélyese a Colts, ám minden bizonnyal meg kell szenvedni a sikerért.

7. (8.) Arizona Cardinals (5–1)
Behúzta a kötelezőt a Raiders ellen a Cardinals. Nem volt könnyű meccs, ám a lényeg a győzelem. A támadógépezet még akadozik Palmer visszatérése után, de jó irányba halad; a védelem viszont továbbra is nagyon jó. A sorsolás nehezebbik része csak most jön, kezdésnek a Philadelphiát fogadja az Arizona. A két 5–1-es gárda összecsapásán hatalmas csata várható!

8. (5.) Seattle Seahawks (3–3)
Pete Carrollék mozgalmas héten vannak túl. Elsőként – nagy meglepetésre – Percy Harvin elcserélése kavarta fel az állóvizet, vasárnap pedig a St. Louis elleni kínos kudarc miatt aggódhattak a szurkolók. A hírek szerint Harvin távozása miatt még mindig forr a levegő a címvédő öltözőjében. Ami a Rams elleni összecsapást illeti, a támadófallal sürgősen kezdeni kell valamit, ha nem akarják kiüttetni Russell Wilsont. Hétvégén irány Carolina, ahol muszáj lesz nyerni!

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

9. (10.) New England Patriots (5–2)
Pazar formában Tom Brady, az elmúlt három hétben a hátán viszi a New Englandet, és sorra szállítja a győzelmeket. A megtépázott védelemmel nem lesz könnyű a folytatás, de ha valaki, akkor Brady az, aki átlendítheti a csapatot a nehézségeken. A csapat vezetése mindenesetre próbált valamit kezdeni a minősíthetetlen futás elleni védekezéssel, két védőt is szereztek egy nap alatt, más kérdés, hogy a csapat legjobb irányítósiettetője, Chandler Jones sérülés miatt kiesett egy hónapra... Vasárnap a rossz formában lévő Chicagóval találkozik a Pats. Nagy feladat lesz Jay Cutlerék hatástalanítása, azonban mi így is a Hazafiakra fogadnánk.

10. (13.) Detroit Lions (5–2)
Remek meccsen nyert a Detroit a nagy hátrányból New Orleans ellen, Jim Caldwell csapata ezzel 5–2-re módosította mérlegét. Nem gondoltuk volna, de Caldwell nyugodt természete kifejezetten jól jött az Oroszlánoknak. Összeszedettebb, magabiztosabb, sikerre törő gárda lett a Lions. A nyolcadik fordulóban az Atlanta következik Londonban, a Lions a kora délutáni meccs esélyese.

11. (14.) Baltimore Ravens (5–2)
Fontos győzelmet aratott a Ravens, a Hollók áldozata ezúttal az Atlanta Falcons volt. A Steve Smith, Torrey Smith duó nagyon jó, Joe Flacco nem panaszkodhat. Mi mégis inkább a védelmet említenénk meg, mint a siker kulcsa. Vasárnap irány Cincinnati, ahol a gödörben lévő csoportriválist, a Bengalst kéne megverniük Flaccóéknak.

12. (9.) San Francisco 49ers (4–3)
Esélye sem volt a San Franciscónak a Denver ellen a vasárnap esti rangadón. Colin Kaepernick nem tudott mit kezdeni a Broncos védelmével, feladatát a támadófal sem könnyítette meg, Von Millerék hatszor is földre vitték Kaepernicket. A lehető legjobbkor vonul pihenőhétre a 49ers, ha igazak a hírek, akkor hamarosan visszatérhet a kiváló irányítósiettető, Aldon Smith is.

13. (15.) Buffalo Bills (4–3)
Hatalmas diadalt aratott a Buffalo a Vikings ellen! Kyle Orton egy másodperccel a mérkőzés vége előtt adta a mindent eldöntő touchdownpasszt az újonc Sammy Watkinsnak, az értékesített jutalomponttal pedig 17–16-ra fordított a Bills. Watkins remek húzásnak bizonyul a draftról, rövid időn belül posztja legjobbjai közé „verekedheti” magát, ha így folytatja. A Bölények vasárnap a Jetshez látogatnak. Szoros meccs várható, szerintünk a Bills az esélyesebb.

14. (11.) Cincinnati Bengals (3–2–1)
Ennyire siralmas támadójátékot rég láttunk a Bengalstól. Teljesen kilátástalannak bizonyult, Andy Daltonékat szinte minden támadássorozatban leparancsolták a pályáról, ráadásul már az első három próbálkozás után. A klasszis elkapó, A. J. Green hiánya nagyon kezd kitűnni, nélküle tanácstalan az offense. A nyolcadik fordulóban a Ravens ellen kellene nyernie a Bengalsnak, ez nagyon fontos csoportrangadónak ígérkezik!

Jamaal Charles és a Chiefs a forduló egyik 
legnagyobb meglepetését szerezte San Diegóban
Jamaal Charles és a Chiefs a forduló egyik legnagyobb meglepetését szerezte San Diegóban

15. (19.) Kansas City Chiefs (3–3)
Hatalmas diadalt aratott a Kansas City San Diegóban. Alex Smith nem váltja meg a világot, de nem is ad el labdát, ami egy irányítónál nagyon fontos, mellette pedig a futójáték Jamaal Charles irányításával remekül segítette a támadók előrehaladását. A védők a sok sérülés ellenére biztatóan játszanak, míg az újonc rúgó, Cairo Santos is egyre magabiztosabban rúgja be a mezőnygólokat, utolsó sikeres kísérlete 23–20-as győzelmet ért.

16. (12.) Carolina Panthers (3–3–1)
Hatalmas pofonba szaladt bele a Panthers a Lambeau Fielden a Green Bay ellen. Ez már nem az első nagykülönbségű vereség, így el kell gondolkodni, hol a hiba. A Packers ellen mindenhol ott volt, az biztos. Vasárnap a címvédő Seahawks látogat Charlotte-ba. Mindkét együttes nagy hullámvölgyben van, azonban Cam Newtonéktól még így is bravúr lenne a győzelem.

17. (21.) Miami Dolphins (3–3)
A Chicagót elverni mindig nagy fegyvertény, a Miami ezzel a győzelemmel végre ismét megmutatta, hogy korai még leírni. A támadófal jobban teljesített, mint az elmúlt hetekben, ez kulcsfontosságú lesz a Dolphins jövőbeli sikereit tekintve. A nyolcadik játékhéten Jacksonville-be látogatnak Ryan Tannehillék, ahol – mondhatni kötelező a negyedik diadal megszerzése.

18. (22.) Pittsburgh Steelers (4–3)
Ha nehezen is, de hozta a győzelmet a Steelers hétfő este. Nem játszottak jól Ben Roethlisbergerék, de a szerencse ezúttal mellettük volt. Antonio Brown kilencven elkapott yardja után ebben a szezonban összesen már 719-nél jár, mellyel vezeti is a ligát. A Pittsburgh következő ellenfele az Indianapolis lesz, nagy mérkőzés várható, még egy esetleges Steelers-meglepetés is benne van a levegőben.

19. (18.) New York Giants (3–4)
Eli Manning három touchdownpassza sem volt elég ahhoz, hogy a Giants győztesen hagyja el a csatateret a Dallas ellen. A támadófal visszaesett, a futásokkal gond van, a védelemnél pedig Dominique Rodgers-Cromartie visszatérésére lenne nagy szükség. Az újonc Odell Beckham Jr. viszont nagyon biztató eddig, ezúttal két TD-t kapott el. A 21 éves elkapó nagy fegyvere lehet Manningnek a jövőben.

20. (16.) Chicago Bears (3–4)
Ami elromolhat, az el is romlik. Chicagóban sincs ez másképp. Nevek alapján jó a keret, a mutatott játék valahogy mégis elmarad a várttól. Jay Cutler sokat hibázik, de nem is kapja meg azt a segítséget elkapóitól, amit kellene, így nehéz játszania. A védelem tele van sérülttel, de a linebackersor évek óta hatalmas probléma a gárdánál. Vasárnap New Englandbe utazik a Bears, ahol nagy bravúr lenne a győzelem.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

21. (17.) Cleveland Browns (3–3)
A játékhét egyik legnagyobb meglepetése a Cleveland Jacksonville-tól elszenvedett veresége volt. A zakó egyik fő oka a futójáték hiánya volt. Alex Mack még előző héten esett ki a támadófalból, ám helyén hatalmas űr maradt, ezúttal ráadásul Brian Hoyer sem játszott jól. A Browns legközelebb az Oaklandet fogadja, ezen a találkozón meglepetést szimatolunk!

22. (20.) Houston Texans (3–4)
Kellemetlen hétfő esti rangadót tudhat maga mögött a Texans. Bill O'Brien csapata három perc alatt 24 pontot kapott az első félidő hajrájában, amivel a vendégek tulajdonképpen meg is pecsételték a sorsukat. A nyolcadik fordulóban a Tennessee-hez látogat a Houston, a győzelem kötelező. Talán még Jadeveon Clowney is visszatér...

23. (28.) St. Louis Rams (2–5)
Sikerrel tért vissza a pihenőhétről a Rams, méghozzá nem is akármilyennel: a Kosok a címvédő Seahawkst verték meg 28–26-ra! Austin Davis hibátlanul dobált, két passzolt TD-je és a speciális egység remek munkája meghozta a nem várt diadalt. A hétvégén hosszú idegenbeli túráját kezdi meg a St. Louis, ennek keretében Kansas Citybe látogatnak először Jeff Fisherék.

24. (30.) Washington Redskins (2–5)
Megszerezte második győzelmét a fővárosi Redskins. Nehézkes volt, hiszen egy utolsó másodperces mezőnygóllal sikerült csak felülmúlni az egyébként nagyon gyenge Titanst. Emlékszünk még néhány héttel ezelőttre, amikor azt találgatták világszerte, Kirk Cousins kijátssza-e a kezdőből Robert Griffint? Nos, erre a kérdésre megkaptuk a csattanós választ! Cousins ugyanis annyira gyenge volt az elmúlt meccseken, hogy már a harmadik számú Colt McCoyra is lecserélték, így visszatérése után biztosan Griffin III lesz a kezdő irányítója a Redskinsnek.

25. (23.) Minnesota Vikings (2–5)
Nyerhető mérkőzést bukott el az utolsó másodpercekben a Vikings. Az újonc Teddy Bridgewatert mindenképpen meg kell védeni, mert nyomás alatt még nem játszik jól. Ennek ellenére a Vikingek kezében volt a győzelem, a vereségért csak magukat okolhatják. A nyolcadik héten irány Tampa Bay, ahol a Vikings felé billenhet a mérleg nyelve, annak ellenére is, hogy nincsen jó formában Mike Zimmer csapata.

26. (24.) Atlanta Falcons (2–5)
Ismét egy zakó a Falconsnál. Egyik héten a támadósor mond csődöt, a következőben a védelem. Ezúttal a támadók voltak a soron, Matt Ryan előtt a támadófal csődöt mondott, a futójátékra pedig mondhatjuk, hogy jelenleg nem létező fogalom az Atlantánál. Súlyos problémák vannak a fejekben, de már edzői szinten is. Jöhet a Detroit, Londonban ismét Falcons-vereséget várunk.

27. (25.) New Orleans Saints (2–4)
A szünet után vereséggel tért vissza a Saints. A zakó és a 2–4-es mérleg ellenére továbbra is nyílt a küzdelem az NFC déli csoportjában, miután az első helyen álló Panthers két meccsel van a New Orleans előtt. A héten a Green Bayt fogadja a Saints, nehéz lesz Drew Breeséknek.

Geno Smith és a Jets jól helytállt a New England ellen, de nem tudott nyerni
Geno Smith és a Jets jól helytállt a New England ellen, de nem tudott nyerni

28. (26.) New York Jets (1–6)
Újabb vereség a tarsolyban, 1–6-os mérlegével egyre nagyobb hullámvölgybe kerül a Jets. A támadósor azonban nagy pluszt kaphat, miután a Jets megszerezte a Seahawkstól az elkapó Percy Harvint. Harvin halálos fegyvere lehet Geno Smithnek, ám a védelembe tornyosuló problémákat még ő sem oldhatja meg. A nyolcadik játékhéten a Buffalót fogadja a Jets.

29. (27.) Tennesse Titans (2–5)
Teljes csőd, ami Tennessee-ben folyik. A Titans ezúttal a rettentő gyenge Washingtontól kapott ki. A támadófal pocsék, de a védelemből is csupán egy-két játékost lehet kiemelni, akik igyekeznek és oda is teszik magukat. Arra végképp nincs mentség, hogy a Redskins harmadik számú irányítója is szétpasszolja a Titans védelmét...

30. (32.) Jacksonville Jaguars (1–6)
Megszerezte első győzelmét a Jax, így már csak a Raiders nyeretlen. Blake Bortles háromszor eladta a labdát, a Browns ellen azonban a védelem elképesztően jól játszott, hatástalanította a Brian Hoyer vezette támadószekciót. Rossz hír, hogy Paul Posluszny izomszakadás miatt nem játszhat már idén, Andre Branch pedig többhetes kényszerpihenőre kényszerül sérülése miatt. Kiesésükkel nagyon meggyengülhet az amúgy sem remeklő védelem. A Jacksonville legközelebb a Miamit fogadja.

31. (29.) Tampa Bay Buccaneers (1–5)
A Buccaneers szüneten volt az előző héten. A bye week csak jól jöhetett Lovie Smithék számára, a játékosok fejében rendezni kell a dolgokat. Vincent Jackson például olyannyira elégedetlen volt az elmúlt hetek után, hogy több pletyka is felröppent az elcseréléséről. A Minnesota mindenesetre verhető ellenfél, vasárnap kiderül, mennyire sikerült felszívnia magát a társaságnak.

32. (31.) Oakland Raiders (0–6)
Továbbra sem tud nyerni a Raiders, 1962 óta az idei 0–6-os sorozat az Oakland leggyengébb kezdése. Derek Carr ennek ellenére biztatóan játszik, azt egyelőre nem mernénk kijelenteni, hogy megvan a Raiders jövőbeli franchise irányítója, mindenesetre jó úton jár a 23 éves újonc. Vasárnap Clevelandbe utazik Tony Sparano gárdája, ahol akár meg is szerezheti első győzelmét.

STATISZTIKÁK
A 7. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Andrew Luck (Indianapolis) –Cincinnati
344
A legtöbb futott yard: DeMarco Murray (Dallas) –NY Giants
128
A legtöbb elkapott yard: Demaryius Thomas (Denver)
–San Francisco
171
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 2331 Andrew Luck (Indianapolis)
A legtöbb futott yard: 913 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 719
Antonio Brown (Pittsburgh)
A legtöbb szerelés: 82 Luke Kuechly (Carolina)
A legtöbb sack: 8
Von Miller (Denver)
A legtöbb interception: 4
Tashaun Gipson (Cleveland), Leodis McKelvin (Buffalo)
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
7. FORDULÓ
2014.10.17 2.25 New England Patriots–New York Jets 27–25
2014.10.19 19.00 Buffalo Bills–Minnesota Vikings 17–16
2014.10.19 19.00 Chicago Bears–Miami Dolphins 14–27
2014.10.19 19.00 Detroit Lions–New Orleans Saints 24–23
2014.10.19 19.00 Green Bay Packers–Carolina Panthers 38–17
2014.10.19 19.00 Indianapolis Colts–Cincinnati Bengals 27–0
2014.10.19 19.00 St. Louis Rams–Seattle Seahawks 28–26
2014.10.19 19.00 Washington Redskins–Tennessee Titans 19–17
2014.10.19 19.00 Jacksonville Jaguars–Cleveland Browns 24–6
2014.10.19 19.00 Baltimore Ravens–Atlanta Falcons 29–7
2014.10.19 22.05 San Diego Chargers–Kansas City Chiefs 20–23
2014.10.19 22.25 Dallas Cowboys–New York Giants 31–21
2014.10.19 22.25 Oakland Raiders–Arizona Cardinals 13–24
2014.10.20 2.30 Denver Broncos–San Francisco 49ers 42–17
2014.10.21 2.30 Pittsburgh Steelers–Houston Texans 30–23
Szabadnapos. Philadelphia Eagles, Tampa Bay Buccaneers
8. FORDULÓ
2014.10.24 2.25 Denver Broncos–San Diego Chargers Tv: Sport2
2014.10.26 14.30 Atlanta Falcons–Detroit Lions (Londonban)
2014.10.26 18.00 Cincinnati Bengals–Baltimore Ravens
2014.10.26 18.00 Tennessee Titans–Houston Texans
2014.10.26 18.00 Kansas City Chiefs–St. Louis Rams
2014.10.26 18.00 New England Patriots–Chicago Bears Tv: C8 (20.00-tól)
2014.10.26 18.00 New York Jets–Buffalo Bills
2014.10.26 18.00 Tampa Bay Buccaneers–Minnesota Vikings
2014.10.26 18.00 Carolina Panthers–Seattle Seahawks
2014.10.26 18.00 Jacksonville Jaguars–Miami Dolphins
2014.10.26 21.05 Arizona Cardinals–Philadelphia Eagles Tv: Sport2 (22.15-től)
2014.10.26 21.25 Cleveland Browns–Oakland Raiders
2014.10.26 21.25 Pittsburgh Steelers–Indianapolis Colts
2014.10.27 1.30 New Orleans Saints–Green Bay Packers
2014.10.28 1.30 Dallas Cowboys–Washington Redskins Tv: Sport2
Szabadnapos. New York Giants, San Francisco 49ers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik